Finnboat

Facebookin turvallisuus kuntoon: laita päälle kaksivaiheinen todennus

Facebookin palveluja, myös yritystilejä ja maksutilejä käytetään kirjautumalla palvleuun henkilökohtaisilla Facebook-tunnuksilla. Pelkkä salasana pystytään murtamaan, joten kaksivaiheisen todennuksen käyttöönotto on välttämätön toimenpide sekä oman tilin että yrityksen mainostilin ja sisältöjen turvaamiseksi. Finnboatin jäsenillä on tuoreita kokemuksia siitä, että sekä yrityksen Facebook-sivu että mainostili luottokorttitietoineen on otettu käyttöön työntekijän oman Facebook-tilin kautta ja tililtä on käynnistetty heti asiaton, kallis mainoskampanja.

Kaksivaiheinen todennus tarkoittaa sitä, että kirjautuminen on vahvistettava salasanan lisäksi myös tekstiviestillä tai oman mobiililaitteen autentikointisovelluksesta saatavalla koodilla. Tämä estää tehokkaasti kirjautumisen uudelta, tuntemattomalta laitteelta. Tekstiviestiä turvallisempi ratkaisu on omaan kännykkään asennettava sovellus, esimerkiksi Google Authenticator.

Kaksivaiheista todennusta on edellytettävä kaikilta työntekijöiltä, joilla on pääsy yrityksen Facebook-tilille ja/tai mainostilille.

Facebookin turvallisuusasetukset löytyvät näin:
Asetukset ja yksityisyys > Asetukset > Turvallisuus ja sisäänkirjautuminen

Laita päälle kaksi asetusta:
1. Käytä kaksivaiheista todennnusta
2. Saa ilmoitus tunnistamattomista sisäänkirjautumisista

Kaikkia asetuksia ei voi tehdä mobiililaitteella, joten turvallisuusasetusten tekemiseen on käytettävä tietokoneen selainta. Asetukset löytyvät suoraan
tästä linkistä.

Omat asetukset voi tarkistaa myös
tästä linkistä

Suomi