Finnboat

Seminaari teollisuusakkujen tuottajavastuusta

Ti 9.4.2024 klo: 9-12

Technopolis Ruoholahti

 

Uusi EU:n akkuasetus nostaa laajennetun tuottajavastuun kestävän ja vastuullisen akkuarvoketjun keskiöön. Sen avulla halutaan varmistaa, että kaikki akut suunnitellaan kestäviksi, kierrätettäviksi ja valmistetaan kasvavissa määrin kierrätysraaka-aineista. Kiertotalouteen siirtymiseksi tuottajien on huolehdittava, että kaikki jäteakut kerätään ja kierrätetään.

Miten uudet vaatimukset muuttavat teollisuusakkujen keräystä ja kierrätystä Suomessa ja minkälaista yhteistyötä asetus tulee edellyttämään tuottajilta tulevaisuudessa? Tule oppimaan, keskustelemaan ja suunnittelemaan tulevaisuuden tuottajavastuujärjestelmää erityisesti litiumioniteknologiaa hyödyntäville teollisuusakuille!

Teollisuusakuilla tarkoitetaan akkuasetuksessa erityisesti teollisuuskäyttöön suunniteltuja tai yli 5 kilon painoisia akkuja, jotka eivät ole sähköauton ajovoima-akkuja, kevyen liikkumisvälineen akkuja tai ajoneuvoakkuja. Teollisuusakkuja ovat näin ollen esimerkiksi rautatie-, vesi- ja ilmakuljetusajoneuvojen tai liikkuvien työkoneiden ajovoima-akut sekä akut, joita käytetään teollisessa toiminnassa, viestintäverkoissa, maataloustoiminnassa tai sähköenergian tuotannossa ja jakelussa.

Ohjelma (tarkentuu):

 • Tervetuloa | Recser Oy
 • EU:n akkuasetus ja teollisuusakut | hallitussihteeri Johanna Routio, Ympäristöministeriö
 • Teollisuusakkujen tuottajavastuu| Ylitarkastaja Jaana Mäenpää, Pirkanmaan ELY-keskus
 • Kokemuksia akkujen ja paristojen keräysjärjestelmistä
  • toimitusjohtaja Johanna Alakerttula, Akkukierrätys Pb Oy (lyijypohjaisten ajoneuvo- ja teollisuusakkujen keräysjärjestelmä)
  • toimitusjohtaja Juha Kenraali, Suomen Autokierrätys Oy (sähköautojen ajovoima-akkujen keräysjärjestelmä)
  • toimitusjohtaja Liisa-Marie Stenbäck, Recser Oy (alle 25 kiloisten paristojen ja akkujen keräysjärjestelmä)
 • Kysymyksiä, keskustelua ja päätössanat

Seminaari on tarkoitettu kaikille teollisuusakkujen tuottajille eli mm. akkujen suomalaisille valmistajille ja maahantuojille. Teollisuusakuilla tarkoitetaan akkuasetuksessa erityisesti teollisuuskäyttöön suunniteltuja tai yli 5 kilon painoisia akkuja, jotka eivät ole sähköauton ajovoima-akkuja, kevyen liikkumisvälineen akkuja tai ajoneuvoakkuja. Teollisuusakkuja ovat näin ollen esimerkiksi rautatie-, vesi- ja ilmakuljetusajoneuvojen tai liikkuvien työkoneiden ajovoima-akut sekä akut, joita käytetään teollisessa toiminnassa, viestintäverkoissa, maataloustoiminnassa tai sähköenergian tuotannossa ja jakelussa.   Tilaisuuden järjestää paristo- ja akkutuottajayhteisö Recser Oy. Tilaisuus on maksuton ja pidetään suomeksi.

Jos haluat vaikuttaa teollisuusakkujen tulevaisuuden tuottajavastuun hoitamiseen, niin varaa aikaa myös jatkokeskusteluihin aiheesta iltapäivällä klo 12.45–15.00. Merkitse ilmoittautumislomakkeella, jos aiot osallistua tähän jatko-osuuteen – tarjoamme jatkokeskusteluun osallistuville lounaan ennen keskustelujen alkua.

Ilmoittaudu tästä.

Tervetuloa!

 

Lisätietoja:

Liisa-Marie Stenbäck/Recser Oy

puh. 010 249 1704

liisa-marie.stenback@recser.fi 

Suomi