Finnboat

Nedan är pressmeddelandet om Vene24Båt-mässan som Mässcentrum publicerade på söndag den 18 februari. 

Vene 24 Båt –mässan, som avslutades idag söndagen den 18 februari, samlade över 57 000 båtentusiaster, vattensportutövare och fiskare till Helsingfors Mässcentrum. Mässan besöktes med tydliga avsikter, och det var livlig handel både i båthallarna och i tillbehörshallarna. Båtmässan utmanades i år av ovanligt många omständigheter, både valveckoslutet och kollektivtrafikstrejkerna. Den allmänna stämningen var ändå solig och besökarna var nöjda med evenemanget. Vene 24 Båt –mässan arrangerades 9.-18.2.2024 i Helsingfors Mässcentrum.

Sammanlagt 314 företag deltog i Vene 24 Båt –mässan och evenemanget fyllde alla hallarna i nedre våningen i Helsingfors Mässcentrum. Båtmässans utställningsyta var i år större än förra året och 400 båtar ställdes ut. Även i år ljöd båtarnas sirener som ett tecken på avgång när båtmässan stängde sina dörrar. Handeln med båtar löpte i samma takt som förra året, vilket betydde att många båtar hittade sin nya hemmahamn. Båtmässan inleder våren och ger skjuts åt båthandeln.”I år kom båtentusiasterna till mässan med en inköpslista i handen. De som besöker båtmässan endast för att fördriva tiden fattades och detta torde bero på strejkerna, som tråkigt nog inföll samtidigt som mässan. Strejker inom kollektivtrafiken pågick från måndag till torsdag, väderkartorna visade rött och trafiken stockades på flera ställen. Presidentvalet, som inföll på söndag det första veckoslutet som mässan var öppen, påverkade också antalet besökare. Oberoende av allt detta, besöktes mässan av kunder som köpte både båtar och utrustning. Båtar i alla storlekar såldes. Den främsta anledningen till att besöka mässan har varit för inköp av båttillbehör och – utrustning, och båda sålde bra. ”I år presenterades flugfiske för första gången på fiskeområdet, och det intresserade fiskare i stor utsträckning”, konstaterar verkställande direktör Jarkko Pajusalo från Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf. ”Den tuffa ekonomiska situationen påverkar dock fortfarande båthandeln, men båtmässan visade att det redan finns ljus i ändan av tunneln.”Båtmässan väcker båtsäsongen till liv i februariOtto Brandt presenterade bl.a. Faster-, Silver-, Terhi- och TG-båtar på Vene 24 Båt – mässan . Nyheterna Silver Seahawk BRX, CCX och Cabin samt Terhi 480 Cabin lanserades på mässan. Koncernchef Markku Hämäläinen på Oy Otto Brandt Ab anser att båtmässan var ett mycket lyckat evenemang. ”Försäljningen har varit i genomsnitt på samma nivå som förra året. Man kan klart konstatera, att mässan besöktes med verkliga köpavsikter. Vi har gjort många offerter och slutfört en hel del affärer redan på montern. Mässan är en bra plats att lansera nya båtar och vi är nöjda med synligheten både på nya Silver och Terhi och med det intresse de väckt. Även de övriga modellerna sålde bra.”

 

Sleipner Motor presenterade bl.a. bog- och sidostyrpropellrar samt ankarspel på båtmässan. Största delen av produkterna säljs åt båttillverkare. ”Båtmässan har i år besökts av fler kunder som gör inköp och våra återförsäljares försäljning har klart ökat jämfört med förra året. Här tycker jag att man märker att många satsar allt mer på nya båttillbehör” säger landschef Kalle Nyman från Sleipner Motor. ”Vi har gjort många offerter och genomfört direkta affärer genom våra återförsäljare, så vi är nöjda och deltar säkert i båtmässan även nästa år.”

 

I år introducerades flugfisket som en del av fiskeriområdet på båtmässan. Joonas Oksanen, som är grundare av firman Ruoto Oy, anser att denna utveckling är god och lovar att delta med utrustning för flugfiske nästa år, om det bara finns tillräckligt med utrymme. ”I år satsade vi i synnerhet på kastfiske av gös, abborre, gädda och havsöring. Fiskarna har varit intresserade av utbudet och vi sålde bra. Ifall vi lyckas med att få en större monter, kommer alla varumärken och delområden inom fiske att vara med nästa år”, konstaterar Oksanen.

 Helsingfors Mässcentrum arrangerade det största båtevenemanget i Norra Europa, Vene 24 Båt Helsingfors internationella båtmässa, den 9.-18.2.2024 i Helsingfors Mässcentrum på uppdrag av Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf. Nästa år arrangeras Vene 25 Båt – mässan den 7.-16.2.2025 i Helsingfors Mässcentrum.Följande publikmässa som ordnas i Mässcentrum är Vårmässan och Närmat & Ekologisk Mat den 21.-24.3.2024 samt Golfmässan den 22.-24.3.2024.

Bilder för media  http://mediabank.messukeskus.com  Fotograf Pekka Hannila

 

Tilläggsinformation:

verkställande direktör Jarkko Pajusalo, Finnboat rf, tel. +358 40 673 4032, jarkko@finnboat.fiHelsingfors Mässcentrum, informationsspecialist Teija Armanto, tel. +358 50 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

www.venemessut.fi #venemessut

Följ Båtmässan på fb: https://www.facebook.com/venemessutoch på Instagram @venemessut

 

Adresskälla: Mässcentrums medieregister.  Du kan lämna distributionslistan genom att svara på detta meddelande.

Suomi