Finnboat

Hyvät jäsenet,

Eräs maailman suosituimmista lehdistötapahtumista on jälleen ovella

Finnboat Floating Show järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1972. Yli 30-vuotisen historiansa aikana se on vakiinnuttanut paikkansa venealan ammattilehtien keskuudessa tapahtumana, jossa kerta toisensa jälkeen esitellään mielenkiintoisia uutuuksia. Tapahtuma tunnetaan maailmalla kokonaisuutena, jossa järjestelyt toimivat, olosuhteet veneiden testaamiseen ovat huippuluokkaa ja jossa kaiken lisäksi on hauskaa.

Ketä kutsutaan

Finnboatilla on vuosien saatossa kertynyt erittäin kattava kontaktipinta alan ammattitoimittajiin maailmalla. Mukaan on perinteisesti kutsuttu kaikki päälehdet perinteisiltä markkina-alueiltamme. Joka vuosi olemme myös halunneet kutsua mukaan toimittajia sellaisilta alueilta, jotka kuuluvat Suomen Veneteollisuusyhdistyksen pidemmän tähtäyksen strategiaan. Floating Showssa 2002 toimittajia oli paikalla 41 kpl kaikkiaan 15 maasta. Venevalmistajia oli mukana 18 kpl 45 veneellä ja lisäksi osatoimittajia ja muuta palveluteollisuutta 6 yritystä.

Mitä Floating Showlla saavutetaan

Esiintyminen lehdistössä on viennistä elävän teollisuutemme elinehto. Omat kontaktit kansainväliseen lehdistöön ovat ensiarvoisen tärkeitä. Kun joka toinen vuosi vahvistamme yhteisesti näitä kontakteja on jokaisen yrityksen huomattavasti helpompi jatkaa ja kehittää omia lehdistösuhteitaan. Floating Showssa on toki myös kotimainen elementti. Vuoden 2002 Floating Showsta on ilmestynyt kotimaisissa venelehdissä ja päivälehdissä reippaasti yli 20 sivua juttuja ja testejä. Kaikkiaan tähän päivämäärään mennessä 38 lehteä on kirjoittanut 265 sivua juttuja edellisestä tapahtumasta. Tapahtumaan jokaisen yrityksen tekemää investointia voi verrata vaikkapa muuttamalla em. sivut maksetun mainoksen muotoon esim. keskihinnalla EUR 5000,- per sivu (joka on hyvin yleinen hinta Keski-Euroopassa alennuksineen) saadaan tulokseksi mainontaa lähes 1,4 milj. eurolla. Ja aina täytyy muistaa, että arvostetun toimittajan tekemä (positiivinen) testi on monin kerroin arvokkaampi kuin oma maksettu mainos. Floating Shown kokonaisinvestointi vuonna 2002 (siis varsinaiset järjestäjän tapahtumakustannukset) olivat suuruusluokkaa EUR 100.000,-. Paljon parempaa kustannushyötyä on vaikea löytää.

Missä olemme vuonna 2004

Aikaisemmat osallistujat ovat selkeänä mielipiteenään valinneet tapahtuman pitopaikaksi Turun saariston. Tarkemmin tukikohtana tulee olemaan Nauvon kirkonkylä ja hotelli Strandbo, jossa voimme ainakin vieraillemme taata kunnolliset majoitusolosuhteet. Nauvossa on myös kunnollinen vierasvenesatama, josta voimme varata ja blokata itsellemme kunnolliset paikat osallistuville veneille. Nauvossa on myös tarjolla kunnolliset ravintolapalvelut. Samoin koeajoreitit alkavat olla tuttuja pääosalle osallistujista ja tulemmekin käyttämään tuttuja paikkoja kuten Gullkrona, Kasnäs, Airisto, Paraistenportti, Verkan, Korpoström jne.

Alustava aikataulu

La 12.6. toimittajat saapuvat, tutustuminen veneisiin, tervetuliaisillallinen
Su 13.6. aamulla kiertoajelu & lounas, iltapäivällä lähtö koepurjehduksille
Ma 14.6. testejä
Ti 15.6. testejä, päätösillallinen
Ke 16.6. toimittajat lähtevät kotiin kukin oman aikataulun mukaan

Osallistumismaksut

Kansainvälinen lehdistötyö on aina ollut myös KTM:n suosimaa ja mikäli (?) tukipolitiikka jatkuu vuonna 2004 edellisten vuosien kaltaisena – mitä siis emme varmuudella tiedä ennenkuin tammikuussa 2004 – maksaa KTM peräti 75% toimittajien matka ja hotellikuluista.

Tapahtuman tarkat yrityskohtaiset kustannukset eivät myöskään tässä vaiheessa ole selvillä mutta kertauksen vuoksi voidaan todeta vuoden 2002 tapahtuman toteutuneet kustannukset. Osallistumismaksut ovat riippuvaisia saapuvien toimittajien kokonaismäärästä ja luonnollisesti jonkin verran siitä kuinka kaukaa he tulevat.

Yrityskohtaiset bruttomääräiset osallistumismaksut olivat vuonna 2002 suuruusluokkina seuraavat:

1. Pienveneet ja tarvikkeet EUR 700 – 2000 (vain tuote-esittelyt satamassa, happy-hour jne)
2. Keskikokoiset yritykset EUR 3300 – 5600
3. Suuryritykset EUR 5700 – 7500

Summiin lisätään ALV 22%. (varaamme oikeuden tarkistuksiin)

Osallistumismaksu sisältää tapahtuman järjestelyt, toimittajien matkan ja majoitukset ja kaikkien osallistujien ohjelmaan merkityt ruokailut. Se ei sisällä veneiden kuljetuksia, polttoainekuluja eikä yritysedustajien matka- ja majoituskuluja tai muita yrityskohtaisia kuluja.

Tässä vaiheessa olemme kiinnostuneita tietämään oletteko lähdössä mukaan vuoden 2004 projektiin ja mitkä veneet (tässä vaiheessa sitoumuksetta) tullaan esittelemään.

Jotta saamme toimittajat kiinnostumaan tapahtumasta meidän tulee myös pystyä etukäteen kertomaan mitkä uutuudet he voivat testata.

Pyydämme ystävällisesti kiinnostuneita palauttamaan oheisen faxin 10.12.2003 mennessä Finnboatiin.

Koska avaamme tapahtumaa ja toimittajia varten omat nettisivut heti vuoden alussa pyydämme samalla lähettämään vene- ja tuotekuvat sähköisessä muodossa.

Kiitos.

Allekirjoittanut antaa mielellään lisätietoa.

English (UK)