Finnboat

Hyvät jäsenet,

Kuten aiemmin jo olemme kertoneet on Trafiin siirtyneen venerekisterin käyttöönotossa käyttökatkos 18.8. saakka. He ilmoittavat, että rekisteröinti käynnistyy nimenomaan 18.8.

Siitä, kuinka tuona väliaikana (kun numeroitakaan ei saada) toimitaan ei ole saatu edelleenkään yhtä yhtenäistä ohjetta eikä viranomaisten välinen yhteistyökään ole aukotonta. Eräs lehti oli jopa katsonut asiakseen kirjoittaa, että tuona aikana ei kannata veneitä ostaa.

Poliisi ja Rajavartiosto tekevät tapauskohtaisesti omat päätöksensä tarkistustilanteissa mutta olemme keskustelleet asiasta Trafin kanssa aiheesta vielä perjantaina ja saimme juuri alla olevan viestin Trafin Pipsa Eklundilta:

”Laitoimme eilen poliisille tiedotteen, jossa painotettiin uusien veneiden tunnusongelmaa ja kerroimme, että ongelma on tilapäinen ja poistuu elokuun aikana, kun kaikki hakemukset on ehditty käsitellä. Emme valitettavasti voi vieläkään taata sanktiottomuutta, mutta toivottavasti poliisi sisäisesti ohjeistaa henkilöstöään toimimaan tilanteeseen sopivalla tavalla”.

Eräät kauppiaat ovat laittaneet asiakkaalle luovutustodistuksen ja rekisteröintihakemuksen mukaan ja evästäneet heitä kertomaan tilanteen jos tarkistuksia tulee. Jotkut ovat myös laittaneet firman oman koeajotunnuksen mukaan.

Järjestelmän pitäisi siis alkaa toimia 18.8. Kuten sanottu sanktiottomuus ei ole taattua mutta Trafi itse uskoo viranomaisten väliseen yhteistyöhön ja tiedonkulkuun.

Lisätietoja www.veneily.fi/venerekisteri

Terveisin

Jouko Huju

English (UK)