Finnboat

Hyvät jäsenet,

Uuden hallituksen ohjelma on todella kivuliasta luettavaa leikkausten osalta. Huolimatta erittäin hyvistä tutkimustuloksista myös yritysten yhteishankkeet ovat nyt tulilinjalla. Sen lisäksi mitä hallitusohjelmassa lukee olen puhut aiheesta eilen TEM:n Severi Keinälän kanssa. Hän vahvistaa tiedon, jossa todetaan:

1) ”Yritysten investointi- ja kehittämisavustus (32.30.45) / Vähennetään yritysten investointi- ja kehittämishankkeiden tukea.” 10 M€ leikkaus valtuuteen, käsittääkseni heti ensi vuoden alusta. Tämä on sama momentti minne laitettiin ”konsulttituki”.

2) ”Kansainvälistymisavustus / Uudistetaan kansainvälistymisen rahoitusta. Uusia avustuksia ei myönnetä 2016 jälkeen”. Koskee momenttia 32.20.43, jonka valtuus lakkaa vuoden 2016 alusta, jonka jälkeen ei myönnetä uusia avustuksia.

Jälkimmäinen on siis se momentti, jolta mm.näyttelyt tulevat. Ensi syksyn näyttelyistä olemme saaneet myönteisen päätöksen jo METS-näyttelystä. Southamptonin hakemus on sisällä ja Hampuri lähtee tänään. Emme tiedä tässä vaiheessa käytettävien avustusten määrästä.

Sekä EK, Suomen Yrittäjät, SVKK, Teknologiateollisuus että kaikki muut KV-Foorumin jäsenet ovat poikkeuksellisen ihmeisään tästä. KV-Foorumin ydinryhmä kokoontuu ensi tiistaina aamulla keskustelemaan tilanteesta. Avustusten suhteen tulemme yhdessä kaikkien niitä käyttävien yritysten suhteen käynnistämään massiivisen lobbauskampanjan. Todettakoon, että esim. TEKESiltä otettiin 95 milj. €, joka on 25% heidän budjetistaan.

Pääministeri Sipilä on todenut, että Suomi nousee viennillä, innovoinnilla ja koulutusta parantamalla. Hallitusohjelma ei aivan peilaa tätä lausuntoa.

Kerron lisää heti kun tiedämme jotain.

Terveisin

Jouko

English (UK)