Finnboat

Hyvät jäsenet,

Valtiovarainmisteriö pyysi kahdeksalta taholta (Finnboat yksi niistä) lausunnon veneveroon liittyvästä Hallituksen Esityksestä. Olemme aiemmin lähettäneet jäsenistölle lausuntomme mutta se löytyy mm. tästä: http://www.suomiveneilee.fi/uutiset/finnboatin-lausunto-luonnoksesta-veneverolaiksi.

Eri veneilyyn liittyvät tahot kuitenkin ottivat asian omakseen ja VM on saanut peräti 51 lausuntoa aiheesta. Näistä 29 on tullut erilaisilta järjestöiltä ja veneilyn sidosryhmiltä ja loput yksityisiltä tahoilta. Ne ovat käytännössä kaikki esityksen tyrmääviä lausuntoja.

VM on laatinut näistä jonkinlaisen yhteenvedon ja tämä on toimitettu Lainsäädännön Arviointineuvostolle. Tämä neuvosto antaa esityksestä oman lausuntonsa. Neuvoston lausunto ei kuitenkaan ole Eduskuntaa sitova vaan he voivat siitä huolimatta viedä asiaa eteenpäin. Lainatakseni erästä virkamiestä, jonka viime aikoina olemme tavanneet; ”Eduskunta voi säätää myös huonoja lakeja”. Näin valitettavasti käy melko useinkin. Arviointineuvosto ei kuulemma ole kiinnostunut lausunnoista mutta toimitimme sinne kuitenkin omamme. He olivat itse asiassa hyvin kiinnostuneita erityisesti kansainvälisestä osiosta, jossa käytiin läpi kokemuksia vastaavien verojen toimivuudesta muissa maissa (eivät toimi missään). Arviointineuvoston lausunto on odotettavissa noin parin viikon päästä. VM:stä saamamme tiedon mukaan veroesitys olisi menossa Eduskuntaan ”joskus maaliskuussa”.

Tällä välin osaksi lobbauskampanjaa perustettiin myös addressi, johon yhdessä Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n kanssa kerätään veroa vastustavia nimiä. Se löytyy tästä: https://www.adressit.com/hallituksen_tulee_luopua_veneverosta.

Olemme saaneet siihen nyt jo yli 18.000 nimeä. Yhdessä muiden adressien kanssa nimiä on jo 53.000. Sillä on joku vaikutus kun kuntavaalit alkavat lähestyä. Adressi on kuitenkin vain osa melko pitkää välinevalikoimaa ja se ei toimi yksinään.

Olemme tänä aamuna toimittaneet SPV:n kanssa yhteisen kirjeen Ulkoministeri Timo Soinille. Soinille siksi, että hänet kuitenkin useimmiten nimetään koko veroesityksen isäksi. Kirje on tämän viestin liitteenä ja toivonkin, että myös te, hyvät jäsenet, jaatte sitä erityisesti tahoille, jotka ovat lähellä Perussuomalaisia. Me toimitamme sen tänään myös muille Perussuomalaisten Eduskuntaryhmän jäsenille.

Nyt ollaan siinä vaiheessa, että on tärkeää olla erilaisin keinoin ja voimakkaasti esillä kansanedustajien suuntaan. Jatkakaa sitä hyvää työtä. Ei haittaa jos kansanedustajien sähköpostit välillä tukkeutuvat.

Olemme myös tehneet yhteistyötä Teknisen Kaupan kanssa ja kävimme viime viikolla heidän edustajansa kanssa tapaamassa Ministeri Orpon erityisavustajaa. VM:ssä asiaan ei otettu käytännössä minkäänlaista kantaa. Kuuntelivat kyllä kauniisti.

Keskustelu jatkuu sosiaalisessa mediassa mikä on hyvä asia. Popular Noice on asia, jolla aina on oma vaikutuksensa kun sitä tulee riittävästi.

Korostan edelleen sitä, että on tärkeää, että jokainen jäsenfirma tekee työtä tämän asian eteen. Faktat on esitetty lainlaatijoille mutta poliittisten uskottavuuspisteiden keräämisessä järkisyyt usein unohtuvat.

Venemessuilla nähdään

Terveisin

Jouko

English (UK)