Finnboat

Venealan Keskusliitto Finnboat ry on vuodesta 1985 jakanut tunnustuspalkintoa alalla erityisesti ansioituneille henkilöille. Palkinto on tuosta vuodesta alkaen myönnetty kaikkiaan 11 kertaa. Liiton hallitus on tänä vuonna päättänyt myöntää tunnustuspalkinnon eräälle maamme tunnetuimmista purjevenesuunnittelijoista, Eivind Stillille Pietarsaaresta. Stillin pöydältä ovat lähteneet sellaiset tunnetut veneet kuin Finn Flyer, Finn Fire ja Finn Express. Lisäksi hänen käsialaansa ovat Still 525 retkipursi ja juniorivene Still 380. Eivind Still on myös ensimmäinen suomalainen kippari joka voitti avomeripurjehduksen MM-kilpailun: 3/4 Ton Cup (Three Quarter Ton Cup) 1976, Englanti, itse suunnittelema Finn Fire II -vene.

Päätöstä tehdessään Finnboatin hallitus on erityisesti painottanut hänen pitkäaikaista, johdonmu-kaista ja aktiivista työtään suomalaisen venesuunnittelun ja veneilyn edistämisessä. Finnboat tun-nustuspalkinnon suuruus on EUR 1260,- ja siihen kuluu lisäksi kunniakirja ja pöytäviiri.

Svenska