Finnboat

Hyvät jäsenet,

Tänään kerromme Venealan Osatoimittajien ajankohtaisista projekteista. Kuten kaikkien muidenkin yhdistysten projekteissa voivat kaikki Finnboatin jäsenet olla soveltuvin osin aktiivisia myös näissä projekteissa.

1) Yhteistyö muiden yhdistysten kanssa

Osatoimittajat ovat ottaneet aktiivisen roolin telakoiden ja kauppiaiden kouluttamiseksi tuoteryhmätasolla. Erityisen tärkeää tämä on aiemmin (5.3.) telakkaviestissä mainitun Kuntokartoitus-projektin yhteydessä. Sekä kauppiaiden että telakoiden tulee pystyä tarjoamaan asiakkaille uusia vaihtoehtoja ja kokonaisuuksia tavalla, joka mahdollistaa sopivan lisätyön saamisen syys/keväthuoltojen ja talvisäilytyksen aikana.

Lisätiedot: Kim Tigerstedt, Maritim Oy ja Jouko Huju

2) Vuoden Veneilytuote-kilpailu

Kilpailu sai tänä vuonna runsaasti huomiota ja mm. Kauppalehti kirjoitti kaikista kymmenestä loppukilpailutuotteesta. Samoin juttua tulee seuraavissa venelehdissä. Myös loppukilpailutuotteiden vitriini oli nyt näkyvällä paikalla messujen kutoshallin keskikäytävällä. Näin saimme omalta osaltaan näyttelyvieraat vielä tehokkaammin siirtymään yläkerran tarvikehalleihin. Loppukilpailuun valitut tuotteet valitsivat tällä kertaa Veneilytoimittajat ry:n jäsenet (83 henkilöä) ja tätä samaa mallia tullaan noudattamaan myös ensi vuonna. Yleisöäänestys tapahtui messuilla tai Finnboatin nettisivuilla. Tästä kilpailusta voimme saada myös enemmän irti, kunhan saamme lisää myös kilpailuun osallistuvia tuotteita.

Lisätiedot: Jouko Huju ja Kim Tigerstedt (kim.tigerstedt@maritim.fi)

3) Kevätkokouksen tuotenäyttely

Finnboatin kevätkokous järjestetään Hotelli Korpilammella Espoossa perjantaina 12.4.2013. Osatoimittajien tuotenäyttelyyn on varattu 240 m2 sali, joten tällä kertaa mukaan mahtuu jonkun verran enemmän yrityksiä ja myös tuotteita. Palaamme näihin yksityiskohtiin piakkoin. Uskomme, että tällä kertaa mukaan on tulossa vahva edustus jäsenyrityksiä. Onhan pääluennoitsijaksi saatu todella raskaan sarjan talousosaaja professori Sixten Korkman Aalto Yliopistosta. Kannattaa ehdottomasti tulla mukaan.

Lisätiedot: Katja Simola (katja@finnboat.fi) tai Jouko Huju

4) Koulutusta

Erityisesti osatoimittajat ovat toivoneet koulutusta Microsoft Office-ohjelmiin. Viime kevään kurssit myytiin loppuun hetkessä. Uusi koulutus organisoidaan koko jäsenistölle tarjoten saman alihankkijan kanssa vielä keväällä 2013.

Lisätiedot: Katja Simola (katja@finnboat.fi) tai Jouko Huju

Finnboat Laatukartta-koulutusohjelma on hyvässä vauhdissa ja ensimmäiset kuusi yritystä on jo sertifioitu. Uuteen jo meneillään olevaan ohjelmaan voi vielä ilmoittautua myös Osatoimittajista mukaan.

Lisätiedot: Jan Wichmann, TAKK (jan.wichmann@takk.fi)

5) Tilastointia

Sisä- ja sisäperämoottorien tukkutoimitustilastointi on ollut juridisista syistä keskeytyksissä melko pitkään mutta nyt ongelmat on selvitetty ja tilastointi näiden osalta jatkuu vuoden 2013 alusta neljännesvuosittain.
Lisätiedot: Katja Simola (katja@finnboat.fi)

Liiton toimisto ja Osatoimittajien johtokunta toivovat, että jäsenkunnalta tulee paljon aloitteita uusista kokonaisuuksista. Voitte ottaa yhteyttä:
puheenjohtaja KIm Tigerstedt, Maritim Oy (kim.tigerstedt@maritim.fi)
varapuheenjohtaja Timo Lampén, Rymaco Oy (timo.lampen@rymaco.fi)
tai Jouko Huju

Kiitos ja terveisin

Jouko Huju

Svenska