Finnboat

Hyvät jäsenet,

Meiltä kysytään paljon erilaisia matkoja ja niiden on vuosien mittaan osallistuttu hyvin ahkerasti. Vuonna 2015 on suunnitteilla ainakin alla kuvatut matkat. Niiden suunnittelu on suhteellisen suuritöistä hommaa ja siksi pyydäämmekin niitä joita joku allaolevista kiinnostaa laittamaan allekirjoittaneelle alustavan (ei sitovan) kiinnostuksenilmaisun (jouko@finnboat.fi). Vastausten (joita pyydän 28.1. mennessä) perusteella lähdemme tekemään jatkosuunnittelua. Matkat ovat avoimia kaikille jäsenille.

Kiina – huhtikuu

Shanghain Venenäyttely – Guangzhou (Shenzhenin ja Zhuhain alueen uudet venetehtaat)

Tällä matkalla vietetään ensin 1,5 päivää Shanghain venenäyttelyssä. Sen jälkeen lennetään etelään Guangzhouhun. Sieltä automatkan päässä ovat Shenzhen ja Zhuhai, jossa on paljon uudempaa kiinalaista veneteollisuutta. Tutustumme 3-4 tehtaaseen ja paluumatka tehdään Hong Kongista, jossa käynti mm. Hong Kong Royal Yacht Clubilla. Matkan kesto 6 päivää ja vanhan perusteella hinta on noin 2000-2500 €. Miminimosallistujamäärä 6 henkilöä

Turkki – toukokuu

Turkkilaisen sisarjärjestömme suunnittelee meille tarpeen mukaan nimenomaan veistämökäyntejä sekä Istambulin alueella että lounais Turkissa. Tässä vaiheessa matkan arvioitu pituus on 4 päivää. Listalle saadaan merkittäviä turkkilaisia veistämöitä. Siellä ei kuitenkaan ole sarjatuotantovalmistusta pienveneille vaan kyseessä on lähes poikkeuksetta suuremmat veneet tai superjahdit. Matkan hinnan voidaan arvioida olevan suuruusluokkaa 1000 € (lennot Helsinki-Istanbul-Helsinki, 4 hotelliyötä + paikalliskulut). Minimiosallistujamäärä 6 hlöä.

USA – (syyskuu tai lokakuu)

Tällä matkalla keskitytään pääsääntöisesti aluminiinivenevalmistukseen. Käyntikohteina 3-4 suurempaa tehdasta Missourissa ja alustavan suunnitelman mukaan 2 työvenetehdasta Seattlen ympäristössä (tai Kanadan puolella Toronton lähellä). Matkan kesto on 7 päivää ja arvioitu kustannus noin 2200-2500 € per henkilö. Minimiosallistujamäärä 6 henkilöä.

Parhain terveisin

Jouko Huju

Svenska