Finnboat

Venealan Keskusliitto Finnboat ry ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry (SPV) allekirjoittivat juuri päättyneillä venemessuilla veneiden runkokatsastuksia koskevan yhteistyösopimuksen. Jatkossa Finnboatin valtuutetut kuntokartoittajat voivat suorittaa veneiden runkokatsastuksia osana veneen peruskatsastusta.

Sopimuksen allekirjoittivat Helsingin Vene 19 Båt -näyttelyssä perjantaina 15.2. Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo, Venealan Telakka- ja korjaamoyhdistys ry:n puheenjohtaja Joni Leeve ja SPV:stä puheenjohtaja Jan Jansson sekä vt. toiminnanjohtaja Jan Thorström.

”Tämä helpottaa runkokatsastusta sellaisissa tilanteissa, joissa seurojen katsastajat eivät pääse paikan päälle. Tarkoituksena on auttaa veneilijöitä. Yhteistyö on luontevaa, sillä Finnboatin kuntokartoittajilla on jo tarvittavaa tietotaitoa”, SPV:n puheenjohtaja Jan Jansson kertoo.

”Kuntokartoittajien mukaan tulo helpottaa seurojen venekatsastajien katsastusruuhkaa ja lisää veneilyturvallisuutta: ammattimaisen kuntokartoituksen avulla veneen korjaustarpeet havaitaan ajoissa ja korjaukset voidaan tehdä hyvissä ajoin ennen kautta”, lisää Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.
Veneen katsastuksessa varmistetaan veneen kunto ja se on pakollinen pursiseuran rekisterissä oleville veneille vuosittain. Katsastuksen suorittavat pursiseuran siihen valtuuttamat, katsastajakurssin käyneet katsastajat, joilla on liiton myöntämä katsastajalupa. Tämän lisäksi veneeseen on tehtävä runkokatsastuksen sisältämä peruskatsastus vähintään joka viides vuosi.

Kuntokartoitus on Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n järjestelmä, joka on kehitetty yhdessä VTT:n (nyk. Eurofins Expert Services) veneasiantuntijoiden kanssa. Finnboatin Kuntokartoittajat ovat Venealan Telakka- ja korjaamoyhdistyksen johtokunnan hyväksymiä, Finnboatin Kuntokartoitukseen koulutettuja venealan korjaamotoiminnan ammattilaisia. Kuntokartoittajia on tällä hetkellä noin 70.

Svenska