Finnboat

LEHDISTÖTIEDOTE
Vapaa julkaistavaksi 11.2.2005 klo 18.30

Kategorioita ei ensimmäisenä kilpailuvuotena eritelty vaan kaikki osallistuivat samaan luokkaan. Kukin yritys sai osallistua kilpailuun vain yhdellä tuotteella. Kaikkiaan osallistuneita tuotteita oli 13 kpl. Tuomariston muodostivat yksi purjevenevalmistaja, yksi moottorivenevalmistaja, yksi alan suuren lehden toimittaja sekä alan tärkeimmän viranomaisen edustaja. Tuomariston valinnat olivat seuraavat:

PÄÄPALKINTO; VUODEN 2004 FINNBOAT-VENETARVIKE

QL-BTS trimmijärjestelmä
QL-trimmijärjestelmä on uudenlainen ratkaisu vanhaan ongelmaan, liukuvien veneiden ajoasennon säätämiseen. Järjestelmä on kekseliäs ja teknisesti yksinkertainen. Se on perinteisiä järjestelmiä helpompi asentaa ja toiminnaltaan varmempi. Järjestelmää on helppo käyttää. QL-järjestelmä soveltuu lähes kaikkiin Suomessa käytössä oleviin liukuviin veneisiin. Edustaja: Volvo Penta Europe, osasto 6 e 31.

KUNNIAMAININTA

Parker Hannifinn Racor Aquablock II -polttoainesuodatin/vedenerotin
Nykyaikaiset moottorit vaativat yhä puhtaampaa polttoainetta käydäkseen kunnolla. Polttoainesuodattimilla on tässä suhteessa suuri merkitys etenkin meriolosuhteissa. Racor Aquablock II -polttoainesuodatin/vedenerotin on korkealaatuinen suodatin, joka soveltuu monenlaisille bensiinimoottoreille samoin kuin kaikkein nykyaikaisimmillekin dieselmoottoreille. Se on pitkälle kehitetty turvallisuustuote, jota käytetään niin pienveneissä kuin jahdeissakin. Edustaja: Wihuri Oy Autola, osasto 5 d 1.

KUNNIAMAININTA

Suunto DS -kuivapukusarja
Pitkään sukellus- ja pelastuspukuja valmistanut Ursuk Oy on kehittänyt erityisesti purjeveneilijöille soveltuvan kuivapukusarjan, jonka uudenlaiset ratkaisut tekevät puvuista ainutlaatuisia. Puvuissa yhdistyvät yksiosaisen pelastuspuvun suojaavuus ja kaksiosaisen purjehdusasun monikäyttöisyys. Puvun housut ja puseron vyötäröllä yhdistävä patentoitu kiinnitysmekanismi on helppo sulkea ja avata. Suunto DS -sarja viitoittaa purjehdusasujen kehitystä eteenpäin. Suunto-puvut ovat kotimaisia. Valmistaja: Ursuk Oy, osasto 5 a 18

Lisätietoja kilpailusta:
toimitusjohtaja Jouko Huju (jouko@finnboat.fi, 040-5509310)
Venealan Keskusliitto Finnboat ry
Käenkuja 8 A 47, 00500 Helsinki
puh 09-696 2160, fax 09-696 21611
www.finnboat.fi

Suomi