Finnboat

Helsingin Uiva venenäyttely 18-21.8. täyttää HSK:n rannat Lauttasaaressa jälleen kerran. Purjeveneitä on esillä kaikkien aikojen ennätysmäärä 63 kpl. Pien- ja moottoriveneitä on neljässä eri laiturissa yhteensä yli 200. Veneilytarvike- ja varusteosastot täyttävät kaikki käytettävissä olevat maaosastot.

Näyttely on saanut käyttöönsä myös upouuden E-laiturin, joka sijaitsee HSK:n uudessa satama-altaassa. Tällä laiturilla on esillä moottoriveneitä. Esiteltävien tuotteiden joukossa on moniakin Suomen ja myös maailman ensiesittelyjä. Kahdeksatta kertaa HSK:lla järjestettävä näyttely on olemassaolonsa aikana lähes kolminkertaistanut tarjontansa ja vakiinnuttanut paikkansa maan ylivoimaisesti tärkeimpänä uivana venenäyttelynä ja kaikkein tärkeimpänä purjeveneiden esittelytilaisuutena.

Maaosastoilla ja tarviketeltoissa ovat esillä venealan tarvikkeet ja palvelut yli 2000 m2:n laajuisella alueella. Näytteilleasettajamäärä on kasvanut 134:ään. Näyttelyyn tutustui vuonna 2004 yli 15200 näyttelyvierasta.

Veneiden ja tarvikkeiden lisäksi luvassa on myös oheisohjelmaa. Mukana ovat tuttuun tapaan Helsingin Venepoliisi, Suomenlahden Merivartiosto ja Suomen Meripelastusseura. Suomen Veneilyliitto järjestää Formula Future Finland -taitoajokilpailun lapsille sekä perinteisen Lasten Veneilykoulun.

Jo viidettä kertaa järjestetään myös hyvän vastaanoton saaneet Kipparin-lehden organisoimat koeajot. Yleisöllä on näyttelyn aikana tilaisuus käydä koeajamassa joitakin näyttelyssä mukana olevia moottoriveneitä. Koeajettavina ovat ainakin Avon 560 RIB, Beneteau Flyer 550 Cabin, Buster Magnum, Silver Fox, Silver Hawk sekä Yamarin 6420.

Näyttelyyn pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla (linja-autot 65A, 66A ja ruuhka-aikana myös 21V), mutta myös parkkitilaa on. Lauantaina ja sunnuntaina on lisäksi ilmainen bussikuljetus näyttelyyn puolen tunnin välein Kiasman edestä Helsingin keskustasta. Viikonloppuna oma auto kannattaa jättää Rautatien torille Elielin parkkiin ja hyödyntää Uivan ilmaista bussia. Viimeinen kuljetus keskustaan näyttelystä lähtee klo 18.00.

Näyttelyn avaa virallisesti Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n hallituksen puheenjohtaja Kim Örthén torstaina 18.8. klo 12.00.

Näyttelyluettelo vene- ja tuotelistoineen löytyy osoitteesta www.finnboat.fi/uiva. Uiva on avoinna torstaina ja perjantaina 18 – 19.8. klo 12.00 – 20.00 sekä lauantaina ja sunnuntaina 20 – 21.8. klo 10.00 – 18.00. Lipunmyynti lopetetaan puoli tuntia ennen näyttelyn sulkemista. Liput: aikuiset 10 EUR, lapset (7-16 v) 2 EUR, alle 7-vuotiaat vanhempien seurassa ilmaiseksi.

Näyttelyn järjestää:

Venealan Keskusliitto Finnboat ry
Käenkuja 8 A 47, 00500 Helsinki
puh (09) 696 2160, fax (09) 696 21 611
info@finnboat.fi

Suomi