Finnboat

Helsingin Uivassa Venenäyttelyssä uusi kävijäennätys. Veneily kiinnostaa suomalaisia yhä kasvavassa määrin.

Helsingin Lauttasaaressa HSK:lla nyt kahdeksatta kertaa järjestetty Helsingin Uiva Venenäyttely keräsi neljän aurinkoisen päivän aikana uuden kävijäennätyksen, 15 441 näyttelyvierasta. Vain kaksi kertaa aikaisemmin (2002 & 2004) on näyttelyn kaikkiaan 28-vuotisen historian aikana ylitetty 15000 kävijän raja. Tämän vuoden näyttelyssä oli esillä ennätysmäiset lähes 300 venettä ja näytteilleasettajia oli ennätysmäärä 136.

Alkuvuoden venemyyntitilastot osoittavat sekä venemyynnissä että perämoottorimyynnissä selkeää kasvua. Alustavat kommentit niin moottorivenekauppiaiden kuin myös purjevenekauppiaidenkin näyttelyannista vahvistavat, että ostopäätöksiä ollaan valmiita tekemään viime vuosien tapaan, hyvissä ajoin ja nopeasti. Ala arvioi tässä vaiheessa vuotta, että vuosi 2005 tulee olemaan ainakin kappalemäärissä 11. peräkkäinen kasvun vuosi.

Suomi