Finnboat

Pääpalkinnon saaja: Hella Naviled Pro 2 mailin LED-kulkuvalo

Uudenlainen teknologia lisää turvallisuutta. Kestävä, kirkas ja kuluttaa vähän sähköä. Tulee ennen pitkää olemaan ”standardi” syrjäyttäen vanhat hehkulamput. Naviled Pro-sarjan valot tarjoavat huippukestävyyttä vaativissa olosuhteissa. Jokainen valo on täysin vesitiivis, UV- ja korroosionkestävä ja tarjoaa yli 50 000 tunnin eliniän. LED-teknologiassa ei käytetä rikkoutuvia hehkulankoja, mikä näin ollen tekee uuden Naviled Pro -sarjan valon äärimmäisen vahvaksi, iskunkestäväksi ja täysin huoltovapaaksi.

Varmalla ja luotettavalla kiinnityksellä oli erittäin suuri merkitys Naviled Pro valoa kehitettäessä. Tämä uudistuksia täynnä oleva malli antaa käyttövarman valon, millaiseen pintaan tahansa, vahvalla ja varmalla kiinnityksellään. Edistyksellinen Multivolt -teknologia tarjoaa tasaisen ja turvallisen valon 9-33 V jännitteellä ankarissakin jänniteheilahduksissa. Uudet Naviled Pro-sarjan kulkuvalot ovat vastaus turvalliseksi, moderniksi, käyttövarmaksi ja energiatehokkaaksi navigointivalaistukseksi moottori ja purjeveneisiin niin huvi- kuin ammattikäytössä.

Edustaja: Maritim Oy, osasto 5 C 3
Lisätiedot: Erik Lindgren (040-7016410)

Kunniamaininta: Paraloc-köydet

Paraloc-teknologialla valmistetuissa köysissä köyden kuoren ja ytimen kuidut ovat yhdensuuntaiset sekä yhteenpunotut köyden kudontavaiheessa, eli kuoren ja ytimen kuidut ovat sidoksissa toisiinsa. Köysi muodostaa homogeenisen rakenteen, jolloin kuori ja ydin eivät voi liikkua toistensa suhteen. Paraloc-teknologiaa on käytetty vaativien pelastus- ja vuorikiipeilyköysien valmistuksessa ja nyt tällä teknologialla tehdään köysiä myös veneilykäyttöön. Köysi säilyttää rakenteensa ansiosta pyöreän muotonsa, joka parantaa sen pitoa köysilukoissa ja itsekelaavissa vinsseissä.

Köysi kestää mekaanista kulutusta paremmin kuin kerrosrakenteiset köydet, eikä erillisen kuoren rikkoontumisesta aiheutuvaa köyden ”jumiutumista” koskaan voi tapahtua. Paraloc- köyden kuluminen myös vinssillä on vähäisempää, varsinkin ääriolosuhteissa, kuin kerrosrakenteisissa köysissä, koska kitkan aiheuttama kuumentuminen on pienempi ja sen myötä köysi vaurioituu vähemmän. Paraloc-köysi pysyy myös tarkemmin köysilukossa, koska pinta ei luista ytimen suhteen, kuten kerrosrakenteisissa köysissä.

Edustaja: Rymaco Oy, osasto 5 A 17
Lisätiedot Timo Lampén (0400-310331)

Kunniamaininta: Vetus polttoaineen roiskeenestoventtiili

Vetuksen patentoima roiskeenestoventtiili estää dieselin tankkauksessa syntyvän ylikuohunnan, jolloin dieselroiskeet ja -vaahto eivät sotke veneen kantta eikä ennen kaikkea vesistöä.

Roiskeenestoventtiilissä oleva tiiviste estää polttoaineen syöttöletkua pitkin nousevaa kuohua roiskahtamasta kannelle ja ohjaa sen roiskeenestoventtiilin noin kahden litran säiliöön ja sieltä edelleen huohotinletkua pitkin veneen polttoainetankkiin. Polttoainetankin oma huohotinletku asennetaan siis kulkemaan roiskeenestoventtiilin kautta.

Uudistettu malli on edeltäjäänsä matalampi, jonka ansiosta sen asennus kannen alle helpottuu. Myös letkuliitäntämahdollisuuksia on lisätty. Kansihelana ja täyttöletkuna voidaan käyttää Ø 38 tai Ø 51 mm letkuja ja huohotinletkun halkaisijaksi valita joko Ø 16 tai Ø 25 mm. Itse säiliön tilavuus on noin kaksi litraa.

Edustaja: Vator Oy, osasto 5 A 2
Lisätiedot Kim Koskinen (040-3007209)

Muut loppukilpailuun valitut tuotteet:
1. Johnson Pump Ultima Combo Pilssipumppu – Wihuri Oy Autola, osasto 5 D 1
2. Wavestream Pilssivesisuodatin – Trans-Auto Marin Oy, osasto 4 E 11
3. Navman Trackfish 6500 – Monitoimilaite – Vator Oy, osasto 5 A 2
4. Henri Lloyd Gore-tex Ocean Racer Jacket – Sailtech Oy, osasto 5 A 17
5. Harken Automaattinen Räikkäploki Carbo Racthmatic – Sailtech Oy, 5 A 17
6. ProRainer ”Happitakki” – Maritim Oy, osasto 5 C 3
7. Tacktick Langaton kaukosäädin ja lisänäyttö – Rymaco Oy, osasto 5 A 17

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Jouko Huju
jouko@finnboat.fi
puh. 040-5509310
Venealan Keskusliitto Finnboat ry
Käenkuja 8 A 47, 00500 Helsinki
puh. (09) 696 2160, fax (09) 696 21 611

Suomi