Finnboat

Kategorioita ei kolmantenakaan kilpailuvuotena eritelty, vaan kaikki tarvikkeet osallistuivat samaan luokkaan. Tuomaristo valitsi kilpailuun ilmoitetuista tarvikkeista 10 tuotteen short-listan, joka on kokonaisuudessaan esillä Vene 07 Båt -messuilla eteläisen sisäänkäynnin luona. Tuomariston muodostivat yksi purjevenevalmistaja, yksi moottorivenevalmistaja, alan suuren lehden toimittaja sekä alan tärkeimmän viranomaisen edustaja.

Pääpalkinnon saaja, Vuoden Venetarvike 2007

True Heading AIS-CTRX vastaanotin/lähetin

True Heading AIS-CTRX vastaanotin/lähetin on elektronisia karttoja ja gps-laitteita käyttäville veneilijöille luonteva lisävaruste, joka näyttää kartalla alueella liikkuvat alukset ja niiden suunnan. Samalla etenkin laivat ja muut AISI-tekniikkaa käyttävät alukset näkevät veneen liikkeet. AIS-vastaanotin/lähetin parantaa merkittävästi etenkin avomerellä liikkuvien veneiden turvallisuutta. Sillä on merkitystä jo Suomenlahdella, jota pitkin kulkee vuorokauden aikana keskimäärin kolmesataa laivaa. Itämeren alueella liikuttaessa sen turvallisuutta lisäävä merkitys vain kasvaa. Laite voidaan liittää jo olemassa oleviin elektronisiin navigointijärjestelmiin ja se parantaa merkittävästi niiden käyttökelpoisuutta turvallisuusvarusteena.

Edustaja: Troil Marin Oy
Osasto: 5 F 7
Lisätiedot: Karl-Johan Rosenström (040-5714647)

Kunniamaininta

Lewmar One Touch – vinssikahva

Lewmarin uudistettu vinssikahva on osoitus siitä, miten toiminnaltaan yksinkertaista laitetta voidaan kehittää edelleen. Uutuus on erittäin käyttökelpoinen ja tyylikäs kokonaisuus, jossa on onnistuttu yhdistämään yksinkertainen rakenne ja turvallisuusajattelu; enää vinssikampea varten ei tarvita molempia käsiä. Vanhaa purjelaivafilosofiaa seuraten ”yksi käsi alukselle, toinen käsi itselle”.

Edustaja: Maritim Oy
Osasto: 5 C 3
Lisätiedot: Sebastian Blechingberg (040-70 50 248)

Kunniamaininta

MagCode-sähköliitin

12 voltin tupakansytytinliitin lienee yksi yleisimmistä virtaliittimistä ja yleistynyt veneissä erilaisten kannettavien sähkölaitteiden lisääntyessä. MagCode on tarkoitettu samaan käyttöön ja vielä enemmän. Se on käytännöllinen ja erittäin luotettava tapa siirtää virtaa etenkin veneissä, joissa tärinä ja korroosio ovat jatkuvasti vaivana.

Edustaja: Kaha Oy
Osasto: 5 F 3
Lisätiedot: Jukka Kerminen (0400-498541)

Muut loppukilpailuun valitut tuotteet (ovat esillä vitriinissä eteläisen sisäänkäynnin luona):
1. Sigmar Lämminvesivaraajat: Wihuri Oy Autola, osasto 5 C 1
2. Facnor Genaakkerirullat – Rymaco Oy, osasto 5 A 17
3. Simrad RemoreCommander – Maritim Oy, 5 C 3
4. Vetus Keulapotkuri – Vator Oy, 5 D 18
5. Volvo Penta Power Trim – Volvo Penta Europe, 5 B 25
6. Geonav 5 Touring auto- ja venenavigaattori – Multimarine Oy, osasto 4 D 13
7. Rutgerson Flush Hatch – Sailtech Oy, osasto 5 A 17

Lisätietoja:
toim.joht. Jouko Huju (jouko@finnboat.fi, 040-550 9310)
Venealan Keskusliitto Finnboat ry
Käenkuja 8 A 47
00500 Helsinki
puh 09-696 2160
fax 09-696 21 611
www.finnboat.fi

Suomi