Finnboat

– Inhan Tehtaat Oy Ab vaihtaa tiivisteen kaikkiin myytyihin Buster X-veneisiin takuukorjauksena

Joissakin Buster X -uutuusveneissä on polttoainetankin anturin tiivisteissä havaittu valmistusvirhe, mikä saattaa aiheuttaa tiivisteen turpoamisen ja haurastumisen. Inhan Tehtaat on lähestynyt kaikkia uuden Buster X -veneen omistajia ja ilmoittanut vaihtavansa tiivisteen takuukorjauksena.

Tiivisteen valmistusvirheen takia on mahdollista, että polttoainetta saattaa vuotaa veneen pilssiin. Tämä ilmenee voimakkaana polttoaineen hajuna venettä käytettäessä.

”Saatuamme tiedon mahdollisesta tiivisteen valmistusvirheestä olimme välittömästi yhteydessä Merenkulkulaitokseen ja aloitimme korjaavat toimenpiteet välittömästi”, kertoo toimitusjohtaja Jukka Suonperä Inhan Tehtailta. ”Polttoainevuoto on toistaiseksi todettu vain kahdessa veneessä, mutta turvallisuuden varmistamiseksi vaihdamme kaikkien lähes 600 Buster X- veneen tiivisteet olivatpa ne viallisia tai eivät. ”

Kaikille Buster X -veneen omistajille on lähetetty kirje, jossa heitä pyydetään ottamaan mahdollisimman pian yhteyttä veneen ostopaikkaan tai lähimpään Buster-jälleenmyyjään ja sopimaan tiivisteen vaihdosta. Jälleenmyyjät vastaavat varastoissaan olevien veneiden tiivisteiden vaihdoista.

”On selvää, että veneen toimittaminen tiivisteen vaihtoon aiheuttaa vaivaa veneen omistajalle. Jälleenmyyjämme pyrkivät suorittamaan vaihdot mahdollisimman nopeasti. Itse tiivisteen vaihdosta ei aiheudu kuluja veneen omistajalle”, Suonperä selvittää.

Buster X on Inhan Tehtaiden kaudelle 2007 tuoma uutuusmalli on helposti muunneltava alumiinivene jopa seitsemälle hengelle. Niitä on Suomen lisäksi myyty mm. Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan.

Inhan Tehtaat on valmistanut Bustereita vuodesta 1977 lähtien lähes 80 000 kpl ja yli puolet veneistä menee vientiin.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jukka Suonperä +358 400 665522
Markkinointijohtaja Markku Uotinen +358 405 228850

Suomi