Finnboat

Kymmenettä kertaa HSK:lla järjestettävä näyttely on olemassaolonsa aikana lähes kolminkertaistanut tarjontansa ja vakiinnuttanut paikkansa maan ylivoimaisesti tärkeimpänä uivana venenäyttelynä ja kaikkein tärkeimpänä purjeveneiden esittelytilaisuutena.

Maaosastoilla ja tarviketeltoissa ovat esillä venealan tarvikkeet ja palvelut yli 2000 m2:n laajuisella alueella. Näytteilleasettajamäärä on kasvanut 144:ään. Näyttelyyn tutustui vuonna 2006 yhteensä 18973 näyttelyvierasta.

Veneiden ja tarvikkeiden lisäksi luvassa on paljon oheisohjelmaa. Mukana ovat tuttuun tapaan Helsingin Venepoliisi, Suomenlahden Merivartiosto ja Suomen Meripelastusseura . Suomen Veneilyliitto järjestää perinteisen Lasten Veneilykoulun. Jo seitsemättä kertaa järjestetään myös hyvän vastaanoton saaneet Kipparin-lehden organisoimat koeajot. Yleisöllä on näyttelyn aikana tilaisuus käydä koeajamassa joitakin näyttelyssä mukana olevia moottoriveneitä.

Sunnuntaina klo 12.00 ja 14.00 nähdään näyttelyssä suuri ja värikäs sambakulkue, kun helsinkiläinen sambakoulu Imperio do Papagaio saapuu paikalle tanssijoineen ja soittajineen. Imperio do Papagaio on moninkertainen sambakarnevaalien Suomen mestari.

Helsingin uivaan venenäyttelyyn pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla (linja-autot 65A, 66A ja 21V), mutta myös parkkitilaa on. Lauantaina on ilmainen bussikuljetus näyttelyyn 20 minuutin välein ja sunnuntaina puolen tunnin välein Kiasman edestä Helsingin keskustasta. Viikonloppuna ja etenkin lauantaina Helsinki City Marathonin vuoksi oma auto kannattaa jättää Rautatientorille Elielin parkkiin ja hyödyntää Uivan ilmaista bussia.

Näyttelyn avaa virallisesti maahanmuutto- ja Eurooppaministeri Astrid Thors torstaina 16.8. klo 12.00.

Uiva on avoinna torstaina ja perjantaina 16 – 17.8. klo 12.00 – 20.00 sekä lauantaina ja sunnuntaina 18 – 19.8. klo 10.00 – 18.00. Lipunmyynti lopetetaan puoli tuntia ennen näyttelyn sulkemista. Liput: aikuiset 10 Eur, lapset (7-16 v) 2 Eur, alle 7-vuotiaat vanhempien seurassa ilmaiseksi. Pysäköintimaksu 3 Eur.

Näyttelyn järjestää:
Venealan Keskusliitto Finnboat ry
Käenkuja 8 A 47, 00500 Helsinki
puh (09) 696 2160, fax (09) 696 21 611
www.finnboat.fi/uiva
info@finnboat.fi

Suomi