Finnboat

Oy Waltic Ab:n perustivat Walter Johansson ja Lahja Suominen vuonna 1958.

Waltic vuokrasi tontin Veneentekijäntieltä Lauttasaaresta, jonne rakennettiin ensin venevaja ja konttori sekä myöhemmin paremmat toimitilat. Vasta myöhemmin naapurustoon muuttivat Helsingfors Segelklubb ja Maritim. Waltic oli ensimmäisenä paikalla Lauttasaaren itärannalla, joka vähitellen kehittyi todelliseksi veneilykeskukseksi.

Veneentekijäntiellä Walticin toimenkuvaan kuuluivat talvitelakointi ja siihen liittyvät veneenkorjaukset, moottorihuolto ja sisämoottorien asennukset. Walticissa myytiin myös puuveneitä, joita pienveistämöt Tammisaaressa, Inkoossa ja Pellingissä valmistivat.

70-luvun lopulla muutettiin Suolakivenkadulle Herttoniemen satamaan ja vuonna 2004 uusiin toimitiloihin kivenheiton päähän Simppukarinkadulle, samalla toimintaa laajennettiin.

Nykyisin Waltic toimii täyden palvelun venetalona. Palveluvalikoimaan kuuluvat venetarvikkeiden ja talvisäilytyksen lisäksi mm. Yamarin-, Terhi- ja Anytec-veneet sekä Yamaha-moottorit. Waltic myy ja maahantuo Ruotsista talvitelakointiin AB L Press & Sonin venepukkeja ja peitetelineitä. Palveluvalikoimaan kuuluu myös valtuutetut Yamaha- ja Wallas-huollot sekä niiden varaosat.

Nyt kahdeksatta kertaa jaettavan palkinnon myöntää Venealan Keskusliitto Finnboat ry Venealan Kauppiaat ry:n johtokunnan esityksestä. Palkinto voidaan myöntää erityisistä ansioista kotimaan venemyynnissä, varustekaupassa tai venevälityksessä. Palkinnon saajaa valittaessa erityistä huomiota kiinnitetään yrityksen ansioihin asiakassuhteiden hoidossa, liiketilojen ja liiketoiminnan kehittämisessä ja venealan yleisen maineen ylläpitämisessä. Edelleen kiinnitetään huomiota toiminnan pituuteen venealalla sekä aktiivisuuteen organisoituneen venealan kehittämisessä.

Lisätiedot:

toim.joht.Ville Lehti (ville.lehti@waltic.fi)
Waltic-Boatcenter
Simppukarinranta 3
00810 Helsinki
puh +358-(0)207 558 920

toim.joht. Jouko Huju (jouko@finnboat.fi)
Venealan Keskusliitto Finnboat ry
Käenkuja 8 A 47
00500 Helsinki
mobile +358-(0)40-550 9310
puh + 358-(0)9-696 21610
fax + 358-(0)9-696 21611

Suomi