Finnboat

Yhdettätoista kertaa HSK:lla järjestettävä näyttely on olemassaolonsa aikana lähes kolminkertaistanut tarjontansa ja vakiinnuttanut paikkansa maan ylivoimaisesti tärkeimpänä uivana venenäyttelynä ja kaikkein tärkeimpänä purjeveneiden esittelytilaisuutena.

Maaosastoilla ja tarviketeltoissa ovat esillä venealan tarvikkeet, moottorit ja palvelut yli 2500 m2:n laajuisella alueella. Näytteilleasettajamäärä on kasvanut 154:ään. Näyttelyyn tutustui vuonna 2007 yhteensä 18225 näyttelyvierasta.

Näyttelyn avaa virallisesti elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen torstaina 21.8. klo 12.00.

Veneiden ja tarvikkeiden lisäksi luvassa on paljon oheisohjelmaa. Mukana ovat tuttuun tapaan Helsingin Venepoliisi, Suomenlahden Merivartiosto ja Suomen Meripelastusseura . Pursiseura HSK järjestää viikonloppuna Lasten Veneilykoulun. Jo kahdeksatta kertaa järjestetään myös hyvän vastaanoton saaneet Kipparin-lehden organisoimat koeajot. Yleisöllä on näyttelyn aikana tilaisuus käydä koeajamassa joitakin näyttelyssä mukana olevia moottoriveneitä.

Helsingin uivaan venenäyttelyyn pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla (linja-autot 65X ja 21V). Lauantaina on ilmainen bussikuljetus näyttelyyn 20 minuutin välein ja sun-nuntaina puolen tunnin välein Kiasman edestä Helsingin keskustasta klo 9.30-17.00. Paluubussit Lauttasaaresta klo 11.00-18.00. Viikonloppuna kannattaa jättää Rautatientorille Elielin parkkiin ja hyödyntää Uivan ilmaista bussia. Näyttelyyn ei valitettavasti voi tulla omalla veneellä, sillä kaikki venepaikat on varattu näyttelylle. HSK:n talvisäilytysalueella näyttelyn eteläpuolella on parkkialue, jossa pysäköinti maksaa 3 euroa. Pysäköinnistä vastaa Vikingarna-meripartiolippukunta.

Myös koirat ovat tervetulleita näyttelyyn, mutta pidäthän koirasi kytkettynä.

Lastenvaunujen vieminen näyttelylaitureille on kielletty. Vaunuille on oma vartioitu parkki.

Uiva on avoinna torstaina ja perjantaina 21 – 22.8. klo 12.00 – 20.00 sekä lauantaina ja sunnuntaina 23 – 24.8. klo 10.00 – 18.00. Lipunmyynti lopetetaan puoli tuntia ennen näyttelyn sulkemista. Liput: aikuiset 10 Eur, lapset (7-16 v) 2 Eur, alle 7-vuotiaat vanhempien seu-rassa ilmaiseksi.

Näyttelyn järjestää:

Venealan Keskusliitto Finnboat ry
Käenkuja 8 A 47, 00500 Helsinki
puh (09) 696 2160, fax (09) 696 21 611
www.finnboat.fi/uiva
info@finnboat.fi

Suomi