Finnboat

Vuoden Veneilytuote 2009 -äänestykseen osallistuneet kymmenen finalistia oli valinnut alaa hyvin tunteva riippumaton tuomaristo. Tuotteet olivat esillä Vene 09 Båt -näyttelyssä kahdeksan päivän ajan 6.-13. helmikuuta. Voittaja valittiin messuyleisön äänestyksen perusteella.

Vuoden Veneilytuotteeksi 2009 äänestetty Neptune Formula pohjamaali ei sisällä raskasmetalleja eikä myrkkyjä. Tuote suojelee veneen lisäksi luontoa ja soveltuu käytettäväksi Itämeren alueella ja sisävesillä veneissä, joiden nopeus on alle 35 solmua. Yhteensä 1 156 kilpailuun vastanneesta noin joka viides antoi äänensä Neptune Formulalle.

Kunniamaininnoin äänestyksen tuloksena huomioitiin veneilyn turvallisuutta edistävät Ursuk lasten pelastuspuku sekä Raymarine Wireless Man Overboard System. Erittäin kevyestä, hengittävästä ja vesitiiviistä gore-tex Brüssel -kankaasta valmistettu pelastuspuku puetaan alus- ja ulkovaatteiden väliin ja sallii hyvin leikkimisen. Pukua on saatavilla seuraavia kokoja:
100 – 120 cm, 120 – 140 cm ja 140 – 160 cm.

Raymarinen ”Mies-Yli-Laidan” -hälytysjärjestelmä on tarkoitettu pieniin aluksiin. Veneilijän ja matkustavan henkilön ranteeseen kiinnitettävä tuote laukaisee äänihälytyksen ranneosan jouduttua yli 9 metrin päähän vastaanotinyksiköstä.

Vuoden Veneilytuote 2009 -voittaja äänestettiin kymmenen finalistin
joukosta:

1. Vetus pakokaasun lämpötilan varoitin, Vator Oy
2. Vetus Easy Tank, Vator Oy
3. Pro Line dieselmottorin kulutusmittauslaitteisto, Tapimer Oy
4. Suomi 475 Cat kaksirunkovene, Suomi-Veneet Oy
5. Raymarine Wireless Man Overboard System, Navsystems Oy
6. Railgrip – kaiteeseenkiinnitysjärjestelmä, Maritim Oy
7. Neptune Formula myrkytön pohjamaali, Aquastore Oy
8. Ursuk lasten pelastuspuku, Ursuk Oy
9. BEP Marine, moottoriohjattu päävirtakytkin, Maritim Oy
10. Nawa-Flex joustinkumi, KH Trading Oy

Äänestykseen osallistuneiden kesken arvottiin Torqeedo-sähköperämoottori, jonka lahjoitti Oy Brandt Ab. Perämoottorin voitti Pekka Tammisto Keravalta.

Lisätietoja:
Venealan Keskusliitto Finnboat ry, toimitusjohtaja Jouko Huju,
puh. (09) 6962 1610, jouko@finnboat.fi

Neptune Formula:
Erkki Kaurinkoski, puh. 0400 939 484, erkki.kaurinkoski@aquastore.fi

Ursuk Oy, Lassi Lindstedt, puh. 040 5464 243, lassi.lindstedt@ursuk.com

Raymarine:
NavSystems Oy,Berndt Mérus, puh. 044 594 8777, berndt.merus@navsystems.fi

Suomi