Finnboat

Vene 10 Båt -messut esittelee jälleen kerran uutuuksia ja unelmia veneilyn ystäville. Uusien veneiden joukossa pääpaino on tällä kertaa keskiluokkaan kuuluvissa ja käytännöllisissä moottori- ja purjeveneissä. Toki messuilla pääsee tutustumaan isoihinkin jahteihin. Venemessujen tarjonta antaa hyvän kuvan Suomessa tällä hetkellä myytävistä ja käytössä olevista veneistä. Oma kokonaisuus löytyy lisäksi tarkoituksenmukaisista ja turvallisista mökkiveneistä.

Veneilyyn ja vesiharrastuksiin liittyvien tarvikkeiden, välineiden ja asusteiden määrä on lisääntynyt viime vuodesta. Samoin sisäperämoottorivalikoima. Perämoottoreista löytyy lisäksi entistä kevyempiä ja taloudellisempia vaihtoehtoja, myös joitakin ympäristöystävällisiä hybridiratkaisuja.

Elektroniikkapuolella tuotteet ovat kehittyneet entisestään ja uusia käyttötapoja elektroniikan hyödyntämiselle on esillä runsaasti: uusia kaikuluotaimia ja navigaattoreita mitä erilaisimmilla näytöillä. Esimerkiksi 3D-näytöt ovat lisääntymässä.

Venemessujen puuvenepuolella nähdään sekä Puuveneveistäjät ry:n uusia veneitä ja veistonäytöksiä että mahonkiveneharrastajien osastolla vetonaulana Vatorin 1960-luvulla valmistama 22 jalkainen täysin entisöity entinen Merivartiovene.

Nähtävillä maailman ensimmäinen venemoottori

Vene 10 Båt -messujen vanhin esillä oleva tuote on vuodelta 1888. Saksalaisen Gottlieb Damlerin ja Wilhelm Maybachin kehittämä moottori on maailman ensimmäinen veneeseen asennettu polttomoottori. Tehoa tässä 462-kuutiosenttisessä koneessa on 1,1 hevosvoimaa. Moottori on varsinainen nähtävyys sillä vastaavan voi löytää lähinnä Daimlerin museosta Saksasta.

Veneiden kuntotarkastukset

Veneilijöille suunnatut palvelut ovat esillä näkyvästi ja ensimmäistä kertaa messuilta saa tietoa myös veneiden kuntotarkastuksista. Suomen Veneilyliiton valtuuttama venetarkastaja tekee mm. käytettyjen veneiden kuntotarkastuksia osto- ja myyntitilanteissa sekä veneiden vahinkotarkastuksia. Ulkomailla veneet tarkastetaan lähes poikkeuksetta ennen kaupantekoa ja tarve veneiden kuntotarkastuksille on lisääntynyt Suomessakin.

Uusia ohjelmapisteitä ja entistä laajempi ohjelmatarjonta

Messujen ohjelmapisteiden yli 300 ohjelmanumeroa ja lisäksi osastoilla järjestettävät ohjelmat tarjoavat hyödyllistä tietoa jokaiselle vesillä liikkujalle. Uusia ohjelmapisteitä ovat mm. moottorivenehallin ohjelmalava, Matkailun miniteatteri purjevenehallissa, mökkiveneilijöitä entistä paremmin palveleva kokonaisuus hallissa 3.

Messuilla pääsee kuulemaan mm. Volvo Ocean Race suomalaispurjehtija ja olympiavoittaja Thomas Johansonin kuulumisia maailman meriltä. Suomen menestyneimmän kilpapurjehtijan tarina – Kova kierros – on hankittavissa Venemessuilta myös juuri messujen alla julkaistavana kirjana.

Lisäksi maailmanympäripurjehduksen veteraani Eero Lehtinen kertoo ja näyttää kokemuksiaan maailman valtameriltä. Hän myös kertoo, mikä on parhaillaan meneillään oleva, amatöörien maailmanympäripurjehduskisa Clipper Round The World 09-10.

Venemessujen kaikki ohjelmat sisältyvät messulipun hintaan. Tarkemmat ohjelmatiedot aikatauluineen löytyvät tapahtuman kotisivuilta www.venemessut.fi


Helsingin Messukeskuksessa 13.-21.2.2010 järjestettävä Vene 10 Båt -näyttely on Suomen suurin venealan ja vesillä harrastamiseen liittyvä vapaa-ajan tapahtuma. Helmikuussa 2009 Venemessuihin tutustui 79 452 kävijää. Suomen Messut järjestää Vene 10 Båt -näyttelyn Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.

Messut ovat avoinna ma-pe klo 11-19 (to 18.2. pidennetty aukioloaika klo 21 asti) ja la-su klo 10-18 (su 21.2. klo 10-17). Liput 13/9 euroa, perhelippu 28 euroa. Perjantai 12.2. klo 10-18 on varattu vain venealan ammattilaisille ja medialle. Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Volvo.

Lisätietoja Helsingin Venemessuista:
Suomen Messut, tiedottaja Petra Samppa, puh. (09) 150 9380, petra.samppa@finnexpo.fi

Lisätietoja venealasta: Venealan Keskusliitto Finnboat ry, toimitusjohtaja Jouko Huju,
puh. (09) 6962 1610, jouko@finnboat.fi

Maailman ensimmäinen venemoottori:
Jarmo Ratinen, puh. 040 500 4336

www.venemessut.fi

Suomi