Finnboat

Ensimmäiset merkit venemyynnin lisääntymisestä vuonna 2010 ovat olemassa.
– Uskomme veneiden käyvän jälleen kaupaksi myös Suomessa ja odotamme alan myynnin kasvavan tänä vuonna 5-7 %, kertoo Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimitusjohtaja Jouko Huju.

Haastavasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta Vene 10 Båt -näyttelyn valmistelut ovat edenneet koko vuoden positiivisissa merkeissä.
– Kun alan toimijat yhdessä panostavat näin vahvasti kauden avaustapahtumaan, näkyy se esillä olevien tuotteiden ja palveluiden lisäksi myös messujen muun sisällön kehittymisenä. Yli 300 tiiviissä yhteistyössä näytteilleasettajien kanssa toteutettavaa ohjelmanumeroa tarjoavat ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa sekä viihdettä niin kokeneille kuin aloittelevillekin veneilijöille, jatkaa Jouko Huju.

Koko laaja ohjelma sisältyy messulipun hintaan. Uusia ohjelmapisteitä ovat Matkailun miniteatteri purjevenehallissa ja ohjelmalava moottorivenehallissa.

Veneiden ohella messuilla esillä ovat mm. veneilijöille suunnatut monipuoliset palvelut, oma kokonaisuus mökkiveneilijöille, moottoriuutuuksia, yhä kehittyneempiä navigointi- ym. elektronisia laitteita, reittiohjelmia, asusteita ja tarvikkeita sekä venematkailun parhaimmat vinkit. Messuilla pääsee tutustumaan lisäksi laajaan kalastustarvikevalikoimaan, hankkimaan vuoden 2010 kalastusluvat, kokeilemaan laitesukeltamista sekä viihtymään Uimari-altaan näytöksissä ja lajiesittelyissä.

Itämeren erityispiirteet, tulevaisuus ja suojelu yksilön kannalta

Vene 10 Båt -näyttelyn yhteydessä toteutettava Itämeren teemailta keskiviikkona 17. helmikuuta klo 17 alkaen tarjoaa veneellä matkaavalle harvinaisen tilaisuuden päästä osalliseksi esityksistä, joissa tarkastellaan kotimeremme Itämeren erityispiirteitä, tilan kehityskaarta menneisyydestä tulevaisuutteen ja veneilijän roolia ja vastuuta Itämeren suojelemiseksi.

Veneilyn ja vesielämän suurtavaratalo Vene 10 Båt -näyttely Helsingin Messukeskuksessa on avoinna ma-pe klo 11-19 (to 18.2. pidennetty aukioloaika klo 21 asti) ja la-su klo 10-18 (su 21.2. klo 10-17). Liput 13/9 euroa, perhelippu 28 euroa. Perjantai 12.2. klo 10-18 on varattu vain venealan ammattilaisille ja medialle.

Lisätietoja Helsingin Venemessuista:
Suomen Messut, tiedottaja Petra Samppa, puh. (09) 150 9380, petra.samppa@finnexpo.fi

Lisätietoja venealasta:
Venealan Keskusliitto Finnboat ry, toimitusjohtaja Jouko Huju,
puh. (09) 6962 1610,
jouko@finnboat.fi

www.venemessut.fi

Suomi