Finnboat

Helsingin Venemessut vahvistivat entisestään asemaansa Suomen johtavana veneilyn ja vesielämän suurtapahtumana.

– Huolimatta venealan liikevaihdon supistumisesta viime vuonna 40 prosentilla messut onnistui keräämään jälleen ostovoimaisen yleisön. Viime vuoteen nähden kaupanteko niin veneiden kuin tarvikkeidenkin puolella kasvoi moninkertaiseksi, kertoo Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimitusjohtaja Jouko Huju.

Kotimainen venevalmistaja Sailfish Boats Oy on kymmenen toimintavuotensa aikana vakiinnuttanut asemansa kotimaisten laatuveneiden valmistajana. Venealaa koetellut haasteellinen vuosi ei ole näkynyt yrityksen toiminnassa ja tämän vuoden tuotanto onkin loppuunmyyty.

– Veneen tilaaja pääsee itse vaikuttamaan valmistusvaiheessa sekä veneen sisustuksen väreihin että puumateriaaleihin. Tämän olemme huomanneet edistävän kaupankäyntiä merkittävästi näilläkin messuilla, kertoo Åke Björklund Sailfish Boats perheyrityksestä.

Toimitusjohtaja Anders Kurtén Finngulf Yachts Oy:stä kertoo messujen sujuneen heidän osaltaan jopa yli odotusten.

– Selvästi oli nähtävissä kävijöiden arvostus työn laatua kohtaan veneiden valmistuksessa. Aivan samoin me voimme todeta messukävijöiden ”laadun” olleen erityisen hyvän näillä messuilla, kertoo Anders Kurtén.

Tarvikepuolella asusteita, pelastuspukuja ja -liivejä esitellyt Bo Warelius Six-Cap Oy:stä kertoi messujen yllättäneen positiivisesti. Yritys osallistui Venemessuille ensimmäisen kerran.

– Asusteista meillä oli mukana lähinnä näytekappaleet. Ensi kerralla varaudumme myyntiin paremmin. Pelastusliivejä olemme myyneet täällä satoja, kertoo Bo Warelius.

Näytteilleasettajien puolella oltiin varsin tyytyväisiä ja kaupallisesti onnistunut messutapahtuma rohkaisi heitä suuntaamaan katseet jo seuraavaan vuoteen. Helmikuussa 2011 Helsingin Messukeskuksessa järjestettävään Vene Båt -näyttelyyn jätti ilmoittautumisen jo messujen aikana puolisen sataa näytteilleasettajaa.

Messujen yhteydessä jaettiin useita palkintoja ja tunnustuksia

Veneilytoimittajat ry myönsi Vuoden Veneilyteko 2009 -tunnustuksen Alf ja Sara Anderssonille Kemiönsaaren Dragsfjärdistä. Alf Andersson on puolisoineen hoitanut kaikkien veneilijöiden tuntemaa Helsingholmin satamaa vuodesta 2006.

Messujen Moottorivene 2010 -tunnustuksen sai Bavaria 28 Sport. Messujen Purjevene 2010 on Beneteau First 35.

Vuoden Veneilytuote 2010 valittiin messuilla esillä olleista finalisteista yleisöäänestyksellä ja suosituimmaksi tuotteeksi nousi MCMURDO Fast Find 210 henkilökohtainen hätälähetin.

Suomalaisten veneilijöiden äänestämän Vuoden Veneilykohde 2009 -tunnustuksen sai Airisto Marina.

Venemessujen yhteistyösopimukset uudistettiin

Vene 11 Båt -messut järjestetään 11.-20. helmikuuta 2011. Venealan Keskusliitto Finnboat ry ja Osuuskunta Suomen Messut ovat uudistaneet yhteistyösopimuksensa Helsingin Kansainvälisten Venemessujen järjestämisestä. Finnboat on ollut messujen toimeksiantajana vuodesta 1968 ja nyt uusittu sopimus kattaa helmikuun näyttelyt aina vuoteen 2016 saakka. Samoin Suomen Messut ja Volvo Auto Oy Ab ovat uudistaneet Venemessuihin liittyvän yhteistyön vuosille 2011-2012.

Lisätietoja Helsingin Venemessuista:
Suomen Messut, tiedottaja Petra Samppa, puh. (09) 150 9380, petra.samppa@finnexpo.fi

Suomi