Finnboat

Pelkästään purjevenelaiturissa esillä on 21 purjevenettä, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin Venemessujen historiassa. Kaikkiaan hallin 1 täyttää lähes 30 venettä. Näytteilleasettajilta saatujen tietojen mukaan purjeveneistä mukana ovat mm. Suomessa ensi kertaa esillä oleva Sun Odyssey 409. Tämä nopea ja tyylikäs uutuus yhdistää Jeanneau-mallistojen parhaat ideat erinomaisiin purjehdusominaisuuksiin. Lisäksi näyttelyssä esillä on Xc 38, joka on X-Yachtsin menestyksen saavuttaman Cruising sarjan neljäs malli ja ehdolla ”European Yacht of the Year” -veneeksi luxury Cruising luokassa. Uutuusveneitä messuilla ovat myös Bavaria 36 Cruisers, Finn Flyer 34 Club ja Saare 38.

Moottoriveneuutuuksia nähdään mm. Uttern-veneistä sekä Beneteau Antares 30 ja Yamarinin 65 Day Cruiser, jonka suunnittelussa on panostettu erityisesti tilankäytön tehokkuuteen. Bayliner-mallistosta messuille tulossa on mm. 245 Cruiser.

Alumiiniveneissä esittelyyn tulevat Yamarin Cross -malliston ensimmäiset 63 Bow Rider ja 61 Center Console -mallit. Useita uutuusmalleja nähdään myös Fiskarsin Drive-venemallistosta. Alumiinivenetarjontaa täydentävät lisäksi Buster-uutuudet yleis- ja mökkiveneistä aina vaativaan venematkailuun, kalastukseen ja muuhun harrastuskäyttöön.

Messuyleisön tutustuttavaksi saadaan myös sähkövene – Düsseldorfin messuilla 2010 vuoden moottoriveneeksi valittu Greenline 33 Hybrid.

Veneiden ohella Suomen suurimmassa venenäyttelyssä esillä ovat tarvikeuutuudet, alan monipuoliset palvelut, vieheet, luvat ja välineet kalastukseen sekä vinkit mökkiveneilijöille ja veneilyä aloittaville. Matkailuvinkkejä, purjehduskokemuksia ja veneilyn perustietoutta tarjoillaan ohjelmalavalla Veneilyn aloituspisteen yhteydessä hallissa 3.

Uutta! Vene 11 Båt Preview

Venemessut ovat ensimmäistä kertaa avoinna yleisölle jo ensimmäisenä perjantaina 11. helmikuuta klo 15 – 19. Aikaisemmin vain alan ammattilaisille ja medialle suunnattuna avajaispäivänä tapahtumaan pääsee helmikuussa 2011 tutustumaan 20 euron sisäänpääsymaksulla.

Messut ovat avoinna yleisölle 12.-20.2.2011 ma-pe klo 11-19, la-su 10-18,
su 20.2. klo 10-17. Liput 13/9/28 Eur.

Lisätietoja Helsingin Venemessuista:

www.venemessut.fi

Suomen Messut, tiedottaja Petra Samppa
puh. (09) 150 9380, petra.samppa@finnexpo.fi

Lisätietoja venealasta: Venealan Keskusliitto Finnboat ry
toimitusjohtaja Jouko Huju
puh. (09) 6962 1610, jouko@finnboat.fi

Suomi