Finnboat

Muutaman rauhallisemman vuoden jälkeen purjevenehallissa on taas vilinää ja vilskettä. Kaikista esillä olevista veneistä yli kolmannes on uutuuksia, joita ei Venemessuilla ole aikaisemmin nähty ja näistä kahdeksan on esillä Suomessa ensi kertaa. Purjevenelaiturilla näytillä on tänä vuonna peräti 21 venettä. Vaikka iso osa esillä olevista purjeveneistä on matkapursia, löytyy messuilta myös purjehdusta aloittavalle useita sopivankokoisia veneitä, joiden hankkiminen ei rasita lompakkoa ylenpalttisesti.

Esillä on myös valtamerikelpoisia matkapursia. Näistä kaunottarista kannattaa tutustua ainakin upeaan tanskalaiseen Xc 38:aan, joka on Suomessa ensimmäistä kertaa esillä. Samaan kokoluokkaan kuuluu Virossa valmistettu Saare 38, joka saa maailman ensi-iltansa Venemessuilla. Tätä venettä voi pitää lähes suomalaisena, sillä sen on suunnitellut porvoolainen Kamu Stråhlmann.

Kokeneille kilpapurjehtijoillekin riittää nähtävää. Pietarsaarelainen Finn Yachts esittelee ensimmäistä kertaa messuilla kaksi racer/cruiser-mallia, Finn Flyer 34:n ja 36:n. Veneissä on kaikki avomerikilpapursien herkut, mutta sisätilat sopivat hyvin myös matkapurjehdukseen. Messujen suurin purjevene on tällä kertaa kroatialainen Salona 41.

Purjehduksen kuivatreeniä pikkukippareille

Suomen Purjehdus ja Veneily ry tuo Venemessuille etenkin perheen pienimpiä puhuttelevan välineen purjehduksen kuivaharjoitteluun. Sähkökäyttöinen simulaattori mahdollistaa purjehtimisen eri vaiheiden toistamisen sähköistä peräsintä käyttäen. Hauska ja havainnollistava Sailinmaker-purjehdussimulaattori on esillä ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa Helsingin Venemessuilla.

Simulaattorin tarjoaman kuivaharjoittelun lisäksi pikkukipparit pääsevät ottamaan tuntumaa purjehtimiseen myös Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n lasten altaalla. Allas on tarkoitettu noin 3­-10-vuotiaille lapsille. Altaan optimistijolla on vakaa ja täysin varusteltu. Purjehtia altaassa ei varsinaisesti voi, vaan junioriohjaaja liikuttaa venettä ja on koko ajan turvallisesti läsnä. Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n osastolta saa myös tietoa lasten ja aikuisten purjehdus- ja veneilyharrastuksen aloittamisesta, eri luokista ja niiden ominaisuuksista.

Lisätietoja Helsingin Venemessuista:

tiedottaja Heini Nurmi
puh. (09) 150 9380, GSM 050 401 4842
heini.nurmi@finnexpo.fi

Lisätietoja venealasta:
Venealan Keskusliitto Finnboat ry, toimitusjohtaja Jouko Huju,
puh. (09) 6962 1610, GSM 040 550 9310
jouko@finnboat.fi

Suomi