Finnboat

Osallistu Vuoden Veneilytuotteen valintaan, voit voittaa BOMBARD AX2 ROLL UP-kumiveneen, jonka on lahjoittanut Oy Maritim Ab!

Alla näet kilpailussa mukana olevat tuotteet, liitteistä voit lukea niiden lisätietoja. Äänestyslomake aukeaa tästä linkistä.

Äänestysaika päättyy perjantaina 18.2.2011 klo 19.00.
Tulokset julkistetaan lauantaina 19.2.2011 klo 14.00.

VUODEN 2011 VENEILYTUOTTEEKSI OVAT EHDOLLA:

EBERSPRÄCHER Airtronic -digitaalinen lämmönsäädin (Wihuri Oy Tekninen Kauppa)
$LIITE_8
Nykyaikainen lämmityslaitteen käyttökytkin lisää veneilyn mukavuutta. Lämmityslaitteen saa päälle kännykällä soittamalla, jolloin matkalle lähtijöitä odottaa lämmin ja kuiva vene. Säätimestä voi myös valita tarkalleen lämpötilan, jonka veneen sisälle haluaa.

FSE-ROBLINE organic ympäristöystävällinen veneköysistö (Oy Maritim Ab)
$LIITE_10
Tunnetun köysivalmistajan FSE Roblinen uusi orgaaninen köysimallisto ei ole käyttöiän päätyttyä ongelmajätettä: köydet voi laittaa esimerkiksi kompostiin, jonne ne maatuvat. Orgaaniset köydet ovat hieman kalliimpia kuin perinteiset polyesteriköydet. Valmistajan mukaan niiden käyttöikä on vain hieman lyhyempi kuin muoviköysien.

GARMIN 720 GPS Map kosketusnäytöllä (Garmin Suomi Oy)
$LIITE_9
Garmin 720 GPS MAPin käyttölogiikka on helppo oppia. Kirkkaan ja terävän kosketusnäytön ansiosta näyttöruudulle jää laitteessa mahdollisimman paljon tilaa. Karttakuvat ovat selkeitä. 720-sarjassa on myös tutkaoptio. S-mallissa on mukana digitaalinen kaikuluotainprosessori. Tuotteet ovat NMEA 200 -yhteensopivia.

SAIPAC S-911 -rannepaikannin (Six-Cap Oy)
$LIITE_1
Laipac S-911 Rannekepaikannin tuo turvallisuutta heille, jotka liikkuvat vesillä yleensä yksin ja joskus hankalissakin olosuhteissa. Hätätilanteessa kojeella voi joko soittaa tai lähettää viestejä ennalta määriteltyihin numeroihin. GPS-signaalin perusteella käyttäjän sijainti näkyy reaaliaikaisena internetissä. G-sensori hälyttää automaattisesti havaittuaan esimerkiksi törmäyksen.

MINNKOTA Terrova 55 Riptide iPilot (Normark Suomi Oy)
$LIITE_2
Minnkota Terrova 55 Riptide iPilot pitää gps-signaalin perusteella veneen juuri halutussa paikassa. Langattomalla kauko-ohjaimella varustettu tuote yhdistetään valmistajan sähkökeulamoottoriin. Järjestelmään voi myös tallentaa reittejä. Kalastaja voi keskittyä uisteluun, kun iPilot hoitaa ohjaamisen.

NRG MARINE Ultrasonic Antifoul System (Kaha Oy)
$LIITE_3
Kaikki merten suojeluun tehdyt innovaatiot ovat kannatettavia. Elektroniset, ultra-aaltoihin perustuvat eliönestojärjestelmät ovat yleistyneet maailmalla. Niillä korvataan veneiden pohjaan levitettävät antifouling-maalit. Yksi valmistajista on NRG Marine, jonka Ultrasonic Antifoul Systemin asennusta luonnehditaan helpoksi.

SELDEN itsekelaava vinssi (Oy Jotiko Marine Ab)
$LIITE_4
Uudessa vinssimallistossa on ensimmäistä kertaa mahdollisuus myös löysätä köyttä kahvalla. Kelaussuunnan voi vaihtaa painamalla kahvan päässä olevaa nappia. Ominaisuus tekee köyden vapauttamisesta turvallista, koska köyttä ei tarvitse irrottaa itsekelauksen lukosta.

STEYR-hybridimoottori (Tapimer Oy)
$LIITE_5
Steyr Motorsin Serial Hybridiä kutsutaan voimapaketiksi. Se sopii purjeveneiden ja muiden hidaskulkuisten veneiden moottoriksi. Liikkuminen hoituu joko sähkö- tai dieselmoottorilla. Dieselkoneen polttoaineeksi kelpaa tavallinen moottoridiesel, biodiesel tai jopa kerosiini. Voimapaketissa on myös generaattori. Laite tuottaa 24/48V laitesähköä (12 V muuntajalla) ja 120/230V käyttösähköä.

URSUIT AWS -naisten kuivapuku (Ursuk Oy)
$LIITE_6
Paljon ja monenlaisissa sääolosuhteissa veneilevät naiset eivät välttämättä löydä helposti omalle vartalolleen sopivia kuivapukuja. Ursuk on huomannut turvallisuuspuutteen ja kehittänyt naisille suunnatun AWS Active Watersport Suit Ladyn. Sen mitoituksissa on huomioitu naisvartalon vaatimukset. Kuivapuvun saa halutessaan myös täysin räätälöitynä mittatilaustyönä.

VA-veneistuin (pikasäädettävä) (VA-Varuste Oy)
$LIITE_7
Pienten avoveneiden istuimet ovat usein hieman huteria, eikä niissä ole riittävästi säätömahdollisuuksia erilaisille vartalotyypeille. VA-Varusteen uudet ergonomiset veneistuimet sisältävät pikasäätömekanismin, jolla istuma-asennon saa nopeasti itselleen sopivaksi. Selkänojan saa neljään eri asentoon. Myös sivutukeen on panostettu.

Suomi