Finnboat

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Venealan Keskusliitto Finnboat ry on kutsunut Veneveistämö Syrjäsuo Oy:n toimitusjohtaja Esko Syrjäsuon liiton 18. kunniajäseneksi.

Esko Syrjäsuo on ollut liiton hallintoelimissä mukana jo 80-luvulta lähtien. Esko Syrjäsuo on aloittanut veneenrakentajauransa jo 1960-luvun lopussa ja vetänyt veljiensä kanssa omaa, Albatross-veneitä valmistavaa yritystään vuodesta 1974.

Luovuttaessaan kunniajäsenyyteen liittyvää kunniakirjaa ja kultaista ansiolevykettä Finlandia-talolla liiton 50-vuotisjuhlaillallisella 25.11. Finnboatin hallituksen puheenjohtaja Kim Örthén totesi, että Esko Syrjäsuo on omintakeinen, erilaisia ratkaisuja hakeva visionääri, joka perustaa ajatuksensa kokemukseen ja ihmisen ajattelumaailman tuntemiseen. Usein tulee mieleen kannonnokassa istuva Havukka-ahon ajattelija, joka tunnetusti oli viisas mies. Nämä ajatusmallit Esko yhdistää uusimpaan käytettävissä olevaan tekniikkaan.

Uusi Kunniajäsen tunnetaan letkeän pohtivana sillanrakentajana. Hän on kuin kotonaan vaikeissa tilanteissa, joissa tarvitaan tasoittavaa ja rauhoittavaa otetta.

Ennen kaikkea Esko Syrjäsuo on kaikissa liiton toiminnoissa pystynyt hoitamaan hallituksen ja johtokuntien perustehtävää, eli mitä tahansa ratkaisuja tehdäänkin, niiden täytyy johtaa yhteisen tekemisen ja alan yhteisen edun paranemiseen. Syy minkä takia Finnboat on olemassa.

Vuonna 1961 perustetun Finnboatin ensimmäinen kunniajäsen kutsuttiin vuonna 1970. Kunniajäsenyys on korkein Finnboatin myöntämä tunnustus.

Venealan Keskusliitto Finnboat ry on maamme teollisuuden ja kaupan toimialajärjestö. Jäseniä on kaikkiaan 278, joka kattaa alan liikevaihdosta yli 90%. Veneveistämö Syrjäsuo Oy on Piikkiössä toimiva, Albatross-veneitä valmistava yritys.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Esko Syrjäsuo (0400 780057)
Veneveistämö Syrjäsuo Oy
www.albatross.fi
Maalarimestarintie 3, 21500 Piikkiö

Toimitusjohtaja Jouko Huju (040 5509310)
Venealan Keskusliitto Finnboat ry
www.finnboat.fi
Käenkuja 8 A 47, 00500 Helsinki

Suomi