Finnboat

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Venealan Keskusliitto Finnboat ry on luovuttanut venesatamajärjestelmiä valmistavalle Marinetek Group Oy:lle Kunniakirjan kansainvälisestä menestyksestä.

Luovuttaessaan Kunniakirjaa liiton 50-vuotisillallisella 25.11. Finlandia-talolla Finnboatin toimitusjohtaja Jouko Huju totesi että; ”Suomen veneteollisuus ja sitä sivuava teollisuus on voimakkaasti viennistä riippuvainen ja jatkuva yli 75% viennin osuus tuotannon arvosta on hyvä todiste siitä. Marinetek Group Oy:n toiminta kokonaisuutena on tärkeä osa veneilyn arvoketjua. Yritys toimii rantarakentamisen täyden palvelun tavaratalona, joka pystyy tarjoamaan kaiken, mikä liittyy kelluvaan rakentamiseen. Marina Housing tuottaa erikoisratkaisut, kuten uimalat, talot ja kokonaiset kylät. Marinetek Marinas taas on tuotteistanut New Port -konseptin, joka tarjoaa valmiin venesatamaratkaisun kaikkine palveluineen”.

Marinetek Group on viime vuosien aikana kasvanut valtavaa vauhtia. Sillä on valmistusta seitsemässä maassa ja jakeluverkosto 40 maassa. Yrityksen tuotteita on käytössä niin Kiinassa, USA:ssa, Arabiemiirikunnissa kuin kymmenissä muissakin maissa. Yritys on kehittänyt, lainausmerkeissä sanottuna, betoniselle alustalle nipullisen teräviä oivalluksia, jalostanut ne toimivaksi paketiksi ja laajentanut palettinsa käsittämään kokonaisuuksia, joissa asiakas saa kaiken yhdestä paikasta.

Miksi sitten juuri Suomesta käsin on onnistuttu tällä vaikealla sektorilla? Niin kuin monessa muussakin asiassa onnistuminen vaatii peräänantamatonta työtä, innovatiivisuutta, uutta ajattelua ja oikeaa rohkeutta.

Venealan Keskusliitto Finnboat ry on maamme teollisuuden ja kaupan toimialajärjestö. Jäseniä on kaikkiaan 278, joka kattaa alan liikevaihdosta yli 90%.Marinetek Group Oy:n pääkonttori on Helsingissä ja se toimii venesatama- ja rantarakentamisen kokonaistoimittajana.
Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Ilkka Seppälä (050 5522222)
Marinetek Group Oy
www.marinetek.net
Vattuniemenkatu 3, 00210 Helsinki

Toimitusjohtaja Jouko Huju (040 5509310)
Venealan Keskusliitto Finnboat ry
www.finnboat.fi
Käenkuja 8 A 47, 00500 Helsinki

Suomi