Finnboat

Vuoden Veneilytuotteeksi 2012 ovat ehdolla (tuotteet satunnaisessa järjestyksessä):

1. Storm -kiinnitysköysi

Uusi materiaali tekee koko köydestä joustavan, jolloin erilliset joustimet voidaan jättää pois. Kiinnittymisen helpottuminen lisää turvallisuutta. Tuote sopii sekä käyttötarkoitukseltaan että hinnaltaan kaikille veneilijöille.
$KUVA_1

2. Spinlock Deckvest Lite 170N -pelastusliivi

Helppokäyttöisyys ja hyvä istuvuus madaltavat käyttökynnystä. Se lisää turvallisuutta, samoin määritelmän vaatimusta suurempi ”ylimääräinen” 20 N noste. Kun yksi koko sopii eri käyttäjille, liivien tarjollapito ja varastointi myymälöissä helpottuvat.
$KUVA_2

3. Stormforce One ”Pelastava veneilyasu”

Helppokäyttöisempi vaihtoehto varsinaisille pelastautumispuvuille, suojaavampi kelluntahaalareille. Tavalliselle veneilijälle antaa mahdollisuuden venyttää kautta keväällä ja syksyllä, pitkiä kausia veneileville tuo lisäturvaa ja mukavuutta.
$KUVA_3

4. Raymarinen kämmenlämpökamera

Sinänsä tutun huipputeknologian soveltaminen tuotteeseen suuren yleisön hintaluokassa – joskin sen ylärajalla – on kiitettävää. Samoin se, että uudella elektroniikalla luodaan tuote perinteisen, silmähavainnoin tehtävän navigoinnin tukemiseen.
$KUVA_4

5. Wallas-lämmittimen kaukokäynnistin

Nokkela, nykyaikainen tapa ratkoa ongelmaa, joka ehkä on pienehkö, mutta pohjoisen säässä veneilevillä yleinen.
$KUVA_5

6. True Design -komposiittiläpiviennit

Materiaalien ja toimintatavan valinnalla on ratkaistu merkittävistä ikuisuusongelmista korroosio sekä jäätymisen aiheuttamat venttiilien rikkoutumiset. Näin vähennetään perinteisten materiaalien aiheuttamaa huollon tarvetta ja pidennetään veneen ikää.
$KUVA_10

7. Garmin GDL40 -säävastaanotin

Mielenkiintoinen esimerkki veneilyelektroniikan integroitumisesta puhelin- ja dataverkkoihin. Nyt saa säätiedot plotterille, mitä saammekaan ensi vuonna?
$KUVA_6

8. Garmin GTU10 -seurantalaite

Kohtuuhintainen, helposti asennettava, valmis kokonaisuus lisäturvaksi suojaamaan arvokasta investointia: omaa venettä.
$KUVA_7

9. Standard Horizon HX852F kannettava VHF/DSC

Useita toimintoja suhteellisen edullisesti yhdistävä laite tuo kannettavuudellaan lisää turvallisuutta avo- tms. veneisiin, joihin vastaavan veneilyelektroniikan asentaminen kiinteästi ei ole mahdollista tai järkevää.
$KUVA_8

10. Vetus Rimprice -keulapotkuri

Keulapotkurien yleistyessä myös keskikokoisissa veneissä, tarjoaa kolme merkittävää etua: tilansäästöä rungon sisäpuolisen moottorin verran, pidempiä käyttöjaksoja ylikuumentumisvaaran puutuessa sekä hiljaisuutta niin käyttäjän kuin naapuriveneilijöiden mielenrauhaksi.
$KUVA_9

Suomi