Finnboat

Uusi Aalto Waterexpo kokoaa vesiharrasteiden palvelut ja tuotteet elämykselliseksi ja ajankohtaiseksi kokonaisuudeksi samaan halliin, jossa voi tutustua erilaisiin vesiharrasteisiin, testailla välineitä ja katsella näytöksiä. Altaassa voi kokeilla muun muassa SUP-lautoja, eli Stand Up Paddle Boardeja ja Hobie-kalastuskajakkeja. Sukellusaltaassa voi kokeilla laitesukellusta. Alueella voi seurata myös heittoperho- ja sukellusharppuunakalastusesityksiä. Korpo Sea Jazz festivaalit viihdyttää yleisöä elävällä musiikilla aina viikonlopulla perjantaista sunnuntaihin. Radio-ohjattavat Micro Magic -purjeveneet kisaavat mestaruudesta la 16.2.

Kattoon asennettu wake-kaapeli pärähtää käyntiin ja wake-lautailijat temppuilevat altaassa

Uudessa Aallossa voi tutustua Suomen oloissa varsin uuteen lajiin kaapeliwakeboardingiin eli vesihiihtoon laudalla siten, että veneen sijaan vetokapula kiinnitetään sähkömoottorilla toimivaan ja tolppien varassa seisovaan kaapeliin. Alueella esitellään lajia ja välineistöä, altaassa on useampi demo päivittäin ja viikonloppuisin kilpailuja.

Flyboardin eli lentävän laudan demoja

Flyboard on nimensä mukaisesti lentävä lauta. Lentovoimansa flyboard ottaa vesijetin propulsiosta. Painevesi kulkee pitkää letkua pitkin flyboardiin antaen sille työntövoiman. Flyboardilla voi nousta jopa 9 metrin korkeudelle veden pinnasta, sillä voi tehdä voltteja ja sillä voi myös sukeltaa kuin delfiini. Ennennäkemättömiä flyboard -demoja nähdään molempina messuviikonloppuina sekä perjantaina 8.2.

Kokemus, joka laittaa miettimään omaa veneilyturvallisuutta

Neljä toisilleen ventovierasta ihmistä viettää 24 tuntia messuilla pelastuslautalla perjantaista 15.2. klo 17 lauantaihin 16.2. klo 17 asti. Pelastuslautta kelluu valvotuissa olosuhteissa, joten merihädässä ei onneksi ole kukaan. Pelastuslauttayön tarjoaa veneilyturvallisuuden ja navigoinnin asiantuntijaliike John Nurminen Marine yhteistyössä Veneilykoulu.fi:n, POP Vakuutuksen, Radio Nostalgian ja Vene 13 Båt -messujen kanssa. Tempaukseen osallistuvat henkilöt valikoituvat Radio Nostalgian järjestämän kisan kautta.

Uusi Aalto Waterexpon tuottaa Suomen Messut yhdessä Pulp Agencyn kanssa. Vene Båt 13 -messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 8. – 17.2.2013
Lisätietoja: Suomen Messut, tiedottaja Teija Armanto, puh.050 376 0804, teija.armanto@finnexpo.fi
Pulp Agency, Sami Pitkänen, puh. 040 551 4142, sami.pitkanen@pulpagency.com

Suomi