Finnboat

Vene 13 Båt -messuille osallistuu noin 350 näytteilleasettajaa, jotka esittelevät veneilyn ja vesillä olon tuotteita ja palveluja Helsingin Messukeskuksen kaikissa seitsemässä hallissa. Veneitä tapahtumassa on noin 600. Tapahtumassa esitellään nyt entistä suurempia veneitä mm. Sunseeker 68 Predator, Princess 57, Delta 54 ja Azimut 50. Mukana ovat lisäksi kaikki suomalaiset venevalmistajat lähes koko mallistolla, sisältäen merkittävästi uusia malleja.

Yläkerran tarvikehalleista löytyvät kaikki tarvikkeet ja varusteet veneilyyn. Päivittäin ensimmäisen tunnin aikana siellä on Happy Hour, jolloin messuosastoilla on erikoistarjouksia. Etukäteen tarjouksiin voi tutustua tapahtuman verkkosivuilla www.venemessut.fi

Purjehtimisen voi aloittaa helposti, eikä se edes edellytä purjeveneen ostoa

Purjehduksen teema-alueella kerrotaan purjehduksen aloittamisesta ja siellä voi myös ilmoittautua purjehduskursseille. Lapset voivat kokeilla purjehtimista jollasimulaattorilla. Purjehtimisen voi aloittaa kurssien jälkeen esimerkiksi ilmoittautumalla erilaisiin venekuntiin miehistöksi tai vuokraamalla venettä aluksi. Messuilla on esillä purjeveneitä aloittelijan veneestä avomeripursiin, joten purjehduksesta saa hyvän kokonaiskuvan. Suomen Purjehdus ja Veneily ry SPV tuo purjehduksen teema-alueelle olympia-purjehtijoita ja kilpailu-uransa alussa olevia nuoria kertomaan lajista. Vuoden urheilijan Tuuli Petäjä-Sirénin tapaa alueella pe 8.2.

Uusia tuulia Uudesta Aallosta

Uusi vesiharrastamisen elämysalue Uusi Aalto Waterexpo kokoaa rannikko- ja vesielämäntapaan liittyvät harrasteet, palvelut ja tuotteet omalle alueelleen. Messukeskukseen rakennetaan suuri 25 m pitkä laguuniallas, jota ympäröi ranta laitureineen. Rannalla on kojuja, pyyhepaikkoja ja hengailualueita, ohjelmalava sekä baareja kohtaamispaikoiksi. Altaaseen pääsee totta kai testaamaan uusimpia vesiharrastusvälineitä. Odotettavissa on siis jotain aivan uutta.
Myrskypurjehdusta ja Buster-reissu Venäjälle

Messuilla la 9.2.kovien purjehduskelien maailmankuulu guru Peter Bruce kertoo luonnon antamista myrskyvaroituksista, suojautumisesta ja myrskypurjeen käytöstä. Toisena venemessulauantaina 16.2. norjalaiset Andreas Kalvig Anderson ja Espen Mills kertovat viime kesän Buster-reissustaan Norjasta Venäjälle. Messuilla on la 9.2. jo kolmannen kerran järjestettävä huippusuosittu hylkysukellusseminaari. Viikonloppuisin voi mennä kuuntelemaan navigoinnin lyhyttä oppimäärää, esitystä matkakatamaraanilla purjehtimisesta tai hauen ja lohen uistelusta. Kirjailija Auli Irjala kertoo la 9.2. ja su 17.2. valmistautumisesta matkapurjehdukselle. .

Upeita kuvia mereltä

Venemessujen esittelee kaksi suomalaista valokuvanäyttelyä. Kahdeksan suomalaista valokuvaajaa esittelevät meri- ja purjehduskuvauksen parhaimmistoa Horisontti-näyttelyssä. Valokuvaaja Kyösti Romppasen Kajakin keulanäkymiä -näyttelyyn on otettu kuvia Päijänteeltä, Kuhmosta, Lauttasaaren vesiltä ja mm. Tammisaaren ja Inkoon saaristosta sekä Utön vesiltä. Kaikki kuvat on otettu kajakista ja niitä yhdistää kuvassa oleva kajakin keula.

Purjevene Renata kunnostetaan nuorten käyttöön

Vuonna 1927 vesille lasketun kilpapurjevene Renatan kunnostustyöt alkavat tänä vuonna. Vene saa ensimmäisenä huviveneenä Museoviraston tukea kunnostustyöhön. Valmistumisen jälkeen Renataa käytetään lippulaivana hankkeessa, jonka tavoitteena on tarjoata nuorille innostusta herättäviä merellisiä kokemuksia. Renata esitellään nykykunnossaan yleisölle venemessuilla.

Vanhoista hätäraketeista eroon, veneet vaihtoon ja punkkirokotus helposti

Rajavartiolaitos kerää vanhentuneita merkinantovälineitä, hätäraketteja ja -soihtuja messujen aikana la 9.2, su 10.2. ja la 16.2. klo 10-16 Pohjoisen sisäänkäynnin edustalla. Jokainen merkinantovälineitä palauttanut saa yhden vapaalipun Merikeskus Vellamoon.

Messuvieraat voivat tuoda oman ilmoituksensa vaihtovenemarkkinoille halliin 3 (osasto 3a12). Saaristolääkärien Punkkibussista hallista 1 (osasto 1e11) saa kätevästi rokotuksen punkkien levittämää puutiaisaivokuumetta vastaan.
Suomen Messut järjestää Vene Båt -messut vuosittain Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Tapahtuma järjestetään nyt 44. kerran. Pääyhteistyökumppani on Volvo Auto Oy Ab. Vuonna 2012 tapahtumassa vieraili lähes 72 000 kävijää.

Vene 13 Båt -messut ovat avoinna seuraavasti:
pe 8.2. klo 12-15 Trade Day (sisäänpääsy vain ammattilaisille) klo 15-18 (sisäänpääsylipun voi ostaa 20 e/kpl)
la-su 9.-10.2. klo 10-18
ma-pe 11.-15.2. klo 12-20
la 16.2. klo 10-18
su 17.2. klo 10-17

Lippujen hinnat: 16 e/aikuinen, 10 e/lapset (7-15 v), opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet, 37 €/perhelippu (2 aikuista ja alle 15-vuotiaat lapset), ryhmät 10 e/hlö (vähintään 10 hlöä ryhmässä).

Lisätietoja: Suomen Messut, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@finnexpo.fi

Suomi