Finnboat

Kilpailun sääntöjen mukaisesti jokainen Venealan Osatoimittajat ry:n jäsenyritys on voinut asettaa kilpailuun ehdolle kolme uutuustuotettaan. Nämä tuotteet on esitelty Veneilytoimittajat ry:n jäsensivuilla netissä ja Veneilytoimittajat ry:n jäsenkunta on niistä äänestänyt kilpailuun osallistuneiden tuotteiden paremmuusjärjestyksen asteikolla 1-10
(1 = paras tuote, 2= toiseksi paras tuote jne.) Äänestystuloksen perusteella 10 eniten ääniä saanutta tuotetta asetetaan nähtäville Helsingin Venemessuille Messukeskuksen hallin 6 keskikäytävälle.

Näyttely-yleisö äänestää kymmenestä finalistituotteesta omasta mielestään parhaimman tuotteen ja tämä äänestys päättyy sunnuntaina 17.2.2013 messujen päättyessä. Yleisö voi äänestää tuotetta sekä venemessuilla että Finnboatin kotisivulla www.finnboat.fi.

Vuoden Veneilytuotteeksi 2013 nimetään yleisöäänestyksessä eniten ääniä saanut tuote. Toiseksi ja kolmanneksi eniten ääniä saaneet tuotteet palkitaan kunniamaininnalla. Yleisöäänestyksen tulos julkistetaan keskiviikkona 20.2.2013.

Top Ten -finalistit ovat (satunnaisessa järjestyksessä):

Odeo Flare -lasersoihtu, maahantuoja John Nurminen Marine Oy
Humminbird 360 Imaging -luotain, maahantuoja Normark Suomi Oy
Navionics Sonar Charts -syvyyskarttakerros, ilmoittaja John Nurminen Marine Oy
Robship Hook & Moor -venehaka, maahantuoja Oy Maritim Ab
Furuno NavNet TZTouch -monikosketusnäyttö, maahantuoja Furuno Finland Oy
Vetus NLP3 -vesilukko/äänenvaimennin, maahantuoja Vetus Oy
McMurdo Smartfind S10 Henkilökohtainen AIS-SART-lähetin, maahantuoja Furuno Finland Oy
Baltic Arctic -kelluntapuku, maahantuoja Oy Rymaco Ab
Ropeye-köysisilmukat, maahantuoja Sail-Tech Oy
Garmin Quatix GPS-veneilykello, maahantuoja Garmin Suomi Oy.

Venealan Osatoimittajat ry – Båtbranschens Komponentleverantörer rf on Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n jäsenyhdistys, jonka jäsenyritykset ovat venemoottoreiden, -tarvikkeiden ja -komponenttien maahantuojia.

Veneilytoimittajat ry – Båtjournalisterna rf on vuonna 1991 perustettu veneilystä ja merenkulusta kirjoittavien journalistien ja kuvajournalistien yhdistys. Yhdistykseen kuuluu yli 80 veneily- ja ammattimerenkulun asioista kiinnostunutta journalistia ja kuvaajaa eri puolilta Suomea.

Suomi