Finnboat

Messujen purjevene -tittelistä kilpaili kolme finalistia. Vene 13 Båt – Messujen purjeveneeksi valittiin Xp 33. Se on laadukas ja suorituskykyinen kilpavene, joka sopii erinomaisesti myös sporttiseen perheveneilyyn. Vene on kevyt mutta jäykkä, uudenaikainen ja käsiteltävyydeltään sekä haastava että palkitseva.

Messujen moottoriveneen valinta jakautui tänä vuonna ensimmäistä kertaa kolmeen luokkaan, finalisteja oli joka luokassa kolmesta viiteen.

Messujen avomoottorivene -luokan voitti Yamarin Cross 49 BR, jossa pienen pulpettiveneen mukavuus on nykyaikaisen ja suojaisan matkustamon ansiosta entistä paremmalla tasolla. Lisäksi raatia miellytti veneen kohtuullinen tehosuositus sekä yksinkertainen mutta tukeva runkorakenne.

Messujen retkimoottoriveneeksi valittiin Flipper 640 ST. Se on moderni versio klassisesta, perinteisestä hardtop-veneestä ja soveltuu erinomaisesti perheen retkiveneeksi. Siinä on uusia toimivia tilaratkaisuja oleskelutiloissa sekä nykyaikaista designia.

Messujen matkamoottorivene -luokan voitti Grandezza 33 OC. Veneessä oli raadin mielestä kaikki mitä matkaveneessä tarvitaan. Grandezza on laadukas ja tyylikäs vene, jossa on hyvin onnistunut tilaratkaisu. Kaksi isoa makuukajuuttaa, erinomainen saniteettitila sekä suuren kattoluukun ja helppokäyttöisen kuomun ansiosta suojaisammaksi tai avoimemmaksi muuntuva oleskelutila tekevät veneestä erittäin toimivan.

Messujen Moottori- ja Purjevene -tunnustuksilla halutaan viedä venealaa eteenpäin ja antaa venealan toimijoille tunnustusta onnistuneesta tuotekehityksestä. Raatiin kuuluivat VTT:n erikoistutkija Markku Hentinen, Vene-lehden toimitussihteeri Pasi Nuutinen, Kippari-lehden päätoimittaja Vesa Leppä, Trafin ryhmäpäällikkö Kimmo Patrakka , Venemestari-lehden päätoimittaja Jan Sjölund sekä Frisk Bris -lehden päätoimittaja Kari Wilén.

Lisätietoja:
Messujen purjevene XP 33: tj Robi Gripenberg, X-Yachts Finland Oy, puh. 040 414 2545
Messujen avomoottorivene Yamarin Cross 49 BR: tuotekehitys- ja tuotantopäällikkö Peter Krusberg, Konekesko Oy, puh. 0500 409 643
Messujen retkimoottorivene Flipper 640 ST: tj Raimo Sonninen, Bella-Veneet Oy, puh. 0400 672 414
Messujen matkamoottorivene Grandezza 33 OC: tj Osmo Roukala, Oy Finn-Marin Ltd, puh. 0400 562 008

Kuvamateriaalia: mediabank.finnexpo.fi

Suomi