Finnboat

Uusi Aalto Waterexpo tarjosi paljon ohjelmaa ranta- ja vesielämästä nauttiville ja toi paikalle uudenlaista yleisöä. Alue kuhisi väkeä koko messuviikon ajan. Messupanostus maksaa varmasti itsensä takaisin, sanoi urheilu- ja tekstiilialan maahantuoja, toimitusjohtaja Jari Laakso, jonka surf- ja SUP-laudoilla ajeltiin ahkerasti Waterexpon pitkässä laguunissa.

Uusi Aalto Waterexpo oli iso satsaus messujärjestäjältä. Nostan hattua onnistuneelle avaukselle, kiitteli Venealan Keskusliiton Finnboat ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Kaj Gustafsson. Itsekin näytteilleasettajana messuille osallistunut Gustafssonin arvioi, että Vene Båt tarjosi jälleen hyvän areenan kaupantekoon ja kontaktien solmimiseen. Venealan uutuuksista kiinnostuneita asiakkaita virtasi halleihin tasaisesti pitkin viikkoa. Messukeskuksen uusin halli 7 oli Vene Båt -messuilla käytössä nyt toista kertaa, ja tällä kertaa avara ja selkeä sijoittelu osui Gustafssonin mielestä nappiin.

Sunnuntaina päättyneisiin Vene Båt -messuihin tutustui 70 000 messuvierasta. Messujen teemana oli purjehdus. Purjeveneiden lisäksi messuilla oli erityinen purjehduksen teema-alue, joka opasti muun muassa harrastuksen aloittamiseen ja ensimmäisen purjeveneen hankintaan.

Kävijätutkimuksen mukaan peräti 62 prosenttia messuvieraista tuli tutustumaan uusiin venemalleihin. Yksi heistä oli venäläisyrittäjä Juri Dmitrijev, joka kierteli messuja kaksi päivää vaikuttuneena tapahtuman tasosta. Dmitrijevillä on Pietarissa venealan yritys, joka valmistaa ja vuokraa puuveneitä.

Olen näillä messuilla ensimmäistä kertaa ja kerta kaikkiaan yllättynyt valtavasta tarjonnasta. Mietin yritykseni toiminnan laajentamista moottoriveneisiin, ja tähän hain ja sain messuilta hyödyllisiä kontakteja, Dmitrijev sanoi.

Vene Båt -messut on Pohjois-Euroopan suurin venealan tapahtuma. Suomen Messut järjestää tapahtuman Venealan Keskusliiton Finnboat ry:n toimeksiannosta. Uusi Aalto Waterexpo tuotettiin yhdessä Pulp Agencyn kanssa. Seuraavat Vene Båt -messut järjestetään vuoden kuluttua, 7.-16.2.2014.
www.venemessut.fi

Suomi