Finnboat

Kuudettatoista kertaa HSK:lla järjestettävä näyttely on maamme ylivoimaisesti tärkein uiva venenäyttely ja kaikkein tärkein purjeveneiden esittelytilaisuus. Maaosastoilla ja tarviketeltoissa ovat esillä venealan tarvikkeet, moottorit ja palvelut noin 2500 m2:n laajuisella alueella. Näytteilleasettajamäärä on 144. Tiedot perustuvat tilanteeseen per 13.8.2013.

Veneiden ja tarvikkeiden lisäksi luvassa on myös oheisohjelmaa. Suomen Purjehdus ja Veneily ry järjestää pienvenealtaalla lapsille Solmukoulun ja lapset voivat myös testata purjehdustaitojaan ”optimistijollasimulaattorissa”. Meripelastusseura on mukana näyttelyssä aluksillaan ja Suomenlahden Merivartiosto järjestää sunnuntaina klo 11.00 helikopteriavusteisen pelastusnäytöksen. Saaristolääkärien punkkibussista saa kätevästi otettua itselleen punkkirokotuksen. Pancho Marjak joukkueineen tuo näyttelyyn huiman Flyboardin ja näitä esityksiä voi yleisö seurata päivittäin.

John Nurminen Marine Oy, Veneilykoulu.fi ja Ursuk Oy toteuttavat pelastuspukujen koeuittoja päivittäin. Yleisöllä on mahdollisuus kokeilla pelastuspukuja vedessä ja kisata muita ”kellujia” vastaan uintimatkalla, joka määritetään myöhemmin. Jokainen osallistuja saa pienen palkinnon ja päivän nopein kelluja saa lisäksi ylimääräisen palkinnon.

Tänäkin vuonna on kävijöillä mahdollisuus näyttelyssä koeajaa unelmaveneensä. Kippari-lehti järjestää jälleen erittäin suositun koeajotilaisuuden omassa laiturissaan tarviketeltan takana. Kaikissa koeajoveneissä on valmistajan tai maahantuojan edustaja isäntänä. Näyt-telyvieraat pääsevät testaamaan veneitä ajotilanteen ja sään niin salliessa. Koeajot ovat maksuttomia ja niille ilmoittaudutaan koeajolaiturin vieressä olevaan Kipparin telttaan, josta saa myös pelastusliivit lainaksi ajon ajaksi. Koeajoja ei voi varata etukäteen. Koeajettavina ovat ainakin Buster X, Grandezza 23 S, Flipper 64 DC, Suvi 5700 ja Yamarin 63 BR.

Helsingin uivaan venenäyttelyyn pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla (linja-autot 65A, 66A ja 21V). Lauantaina on ilmainen bussikuljetus näyttelyyn 20 minuutin välein ja sunnuntaina puolen tunnin välein Kiasman edestä Helsingin keskustasta klo 9.30-17.30. Paluubussit Lauttasaaresta klo 11.00-18.00. Viikonloppuna kannattaa auto jättää Rautatientorille Elielin parkkiin ja hyödyntää Uivan ilmaista bussia. Näyttelyyn ei valitettavasti voi tulla omalla veneellä, sillä kaikki venepaikat on varattu näyttelylle. HSK:n talvisäilytysalueella näyttelyn eteläpuolella on parkkialue, jossa pysäköinti maksaa 5 euroa. Pysäköinnistä vastaa meripartiolippukunta Vikingarna.

Myös koirat ovat tervetulleita näyttelyyn, mutta pidäthän koirasi kytkettynä. Lastenvaunu-jen vieminen näyttelylaitureille on kielletty. Vaunuille on oma vartioitu parkki.

Uiva on avoinna torstaina ja perjantaina 15 – 16.8. klo 12.00 – 20.00 sekä lauantaina ja sunnuntaina 17 – 18.8. klo 10.00 – 18.00. Lipunmyynti lopetetaan puoli tuntia ennen näyt-telyn sulkemista. Liput: aikuiset 12 €, lapset (7-16 v) 3 €, alle 7-vuotiaat vanhempien seu-rassa ilmaiseksi.

Näyttelyn järjestää: Venealan Keskusliitto Finnboat ry info@finnboat.fi, www.uiva.fi
Suomi