Finnboat

Messujen purjevene Dehler 35 SQ

Messujen purjevene Dehler 35 SQ on hyvä esimerkki tämän päivän modernista perheveneestä. Se purjehtii hyvin, on huolella tehty ja hyvin varusteltu. Vene on viimeistely loppuun asti ja on kaikin puolin toimiva kokonaisuus.

Messujen moottoriveneet Axopar 28 Open, Flipper 600 ST ja Grandezza 40 Fly

Messujen avomoottorivene -luokan voitti Axopar 28 Open, jolla on aivan uudenlainen konsepti ja kilpailukykyinen hinta. Tilaratkaisut ovat avoveneeksi ainutlaatuiset mm. ohjaamossa on lattia pudotettu alaspäin ja takapenkki on sijoitettu niin, että veneessä on selkeä matkustamo viidelle hengelle. Veneen voi myös varustaa väliaikaisilla makuutiloilla. Veneessä on hyvä liikkua ja laajan tehoalueensa ansiosta vene kulkee erikokoisilla moottoreilla hyvin.

Messujen retkimoottoriveneeksi valittiin Flipper 600 ST. Veneen tilankäyttö on erinomainen ja käytettävyys hyvä. Erilaiset ratkaisut mm. patjojen monikäyttöisyys, pesualtaan erinomainen sijoitus, kulmasohva ja pienet yksityiskohdat tekivät veneestä voittajan. Vene on helppokäyttöinen ja siinä on helppo liikkua. Se on edullinen ratkaisu suomalaiselle veneilijälle ja liikkeelle pääsee kohtuullisen pienellä koneellakin.

Messujen matkamoottorivene -luokan voitti Grandezza 40 Fly, jossa pienillä muutoksilla on saatu paljon uudistusta aikaan. Pohjaratkaisu on hyvä ja sekä tilajako että järjestys juuri oikeanlaiset, kaikille löytyy oma paikkansa ja tilaa ei ole tuhlattu. Vene on kilpailukykyinen myös kansainvälisessä vertailussa. Raati antoi erityistä tunnustusta siitä, että tällaisia veneitä tehdään Suomessa.

Messujen moottori- ja purjevene -tunnustuksilla halutaan viedä venealaa eteenpäin ja antaa venealan toimijoille tunnustusta onnistuneesta tuotekehityksestä. Raatiin kuuluivat VTT:n erikoistutkija Markku Hentinen, Vene-lehden päätoimittaja Ari Inkinen, Kippari-lehden päätoimittaja Vesa Leppä, Trafin kehityspäällikkö Kimmo Patrakka, Venemestari-lehden päätoimittaja Jan Sjölund sekä Frisk Bris -lehden päätoimittaja Kari Wilén.

Kuvia palkituista veneistä & messuilta:
http://mediabank.messukeskus.com

Tietoja veneistä:
Messujen purjevene Dehler 35 SQ: Patrik Karlsson, 045 130 8574
Messujen avomoottorivene Axopar 28 Open: Jan-Erik Viitala, 0400 668765
Messujen retkimoottorivene Flipper 600 ST: tj Raimo Sonninen, Bella-Veneet Oy, puh. 0400 672 414
Messujen matkamoottorivene Grandezza 40 Fly: tj Osmo Roukala, Oy Finn-Marin Ltd, puh. 0400 562 008

Suomi