Finnboat

Seitsemättätoista kertaa HSK:lla järjestettävä näyttely on maamme ylivoimaisesti tärkein uiva venenäyttely. Maaosastoilla ja tarviketeltoissa ovat esillä venealan tarvikkeet, mootto-rit ja palvelut noin 2250 m2:n laajuisella alueella. Näytteilleasettajamäärä on 122. Tiedot perustuvat tilanteeseen per. 11.8.2014.

Veneiden ja tarvikkeiden lisäksi luvassa on myös oheisohjelmaa. Suomen Purjehdus ja Veneily ry järjestää lapsille Solmukoulun. Meripelastusseura, Suomenlahden Merivartiosto ja Venepoliisi ovat mukana näyttelyssä aluksillaan ja Suomenlahden merivartiosto toteuttaa alueella lauantaina 23.8. helikopteriavusteisen pintapelastusnäytöksen. Mukana näyttelyssä ovat myös Meripartiolaiset, jotka kertovat toiminnastaan omalla Alucat-aluksellaan. Myös Kymenlaakson virkistysalueyhdistys on mukana omalla veneellään ja esittelee itäisen Suomenlahden retkisatamaverkostoa.

Saaristolääkärien punkkibussista saa lauantaina 23.8. näyttelykäynnin yhteydessä kätevästi myös rokotukset puutiaisaivokuumetta vastaan. Lisätietoa saaristolaakarit.fi

Tänäkin vuonna on kävijöillä mahdollisuus näyttelyssä koeajaa unelmaveneensä. Kippari-lehti järjestää jälleen erittäin suositun koeajotilaisuuden omassa laiturissaan tarviketeltan takana. Kaikissa koeajoveneissä on valmistajan tai maahantuojan edustaja isäntänä. Näyt-telyvieraat pääsevät testaamaan veneitä ajotilanteen ja sään niin salliessa. Koeajot ovat maksuttomia ja niille ilmoittaudutaan koeajolaiturin vieressä olevaan Kipparin telttaan, josta saa myös pelastusliivit lainaksi ajon ajaksi. Koeajoja ei voi varata etukäteen. Koeajettavina ovat ainakin Flipper 670 ST, Buster Le, Yamarin Cross 57 BR ja Suvi 5700.

Helsingin uivaan venenäyttelyyn pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla (linja-autot 65A, 66A ja 21V). Lauantaina on ilmainen bussikuljetus näyttelyyn 20 minuutin välein ja sunnuntaina puolen tunnin välein Kiasman edestä Helsingin keskustasta klo 9.30-17.30. Paluubussit Lauttasaaresta klo 11.00-18.30. Viikonloppuna kannattaa auto jättää Rautatientorille Elielin parkkiin ja hyödyntää Uivan ilmaista bussia. Näyttelyyn ei valitettavasti voi tulla omalla veneellä, sillä kaikki venepaikat on varattu näyttelylle. HSK:n talvisäilytysalueella näyttelyn eteläpuolella on parkkialue, jossa pysäköinti maksaa 5 euroa. Maksu ainoastaan käteisellä. Pysäköinnistä vastaa meripartiolippukunta Vikingarna.

Myös koirat ovat tervetulleita näyttelyyn, mutta pidäthän koirasi kytkettynä. Lastenvaunu-jen vieminen näyttelylaitureille on kielletty. Vaunuille on oma vartioitu parkki.

Uiva on avoinna torstaina ja perjantaina 21 – 22.8. klo 12.00 – 20.00 sekä lauantaina ja sunnuntaina 23 – 24.8. klo 10.00 – 18.00. Lipunmyynti lopetetaan puoli tuntia ennen näyttelyn sulkemista. Liput: aikuiset 13 €, lapset (7-16 v) 4 €, alle 7-vuotiaat vanhempien seurassa ilmaiseksi.

Näyttelyn järjestää: Venealan Keskusliitto Finnboat ry
info@finnboat.fi
www.uiva.fi

Suomi