Finnboat

Kahdeksattatoista kertaa HSK:lla järjestettävä näyttely on maamme ylivoimaisesti tärkein uiva venenäyttely. Maaosastoilla ja tarviketeltoissa ovat esillä venealan tarvikkeet, moottorit ja palvelut noin 2100 m2:n laajuisella alueella. Näytteilleasettajamäärä on 124. Tiedot perustuvat tilanteeseen per 6.8.2015.

Veneiden ja tarvikkeiden lisäksi luvassa on myös oheisohjelmaa. Suomen Purjehdus ja Veneily ry järjestää lapsille Solmukoulun. Meripelastusseura, Suomenlahden Merivartiosto ja Venepoliisi ovat mukana näyttelyssä aluksillaan. Mukana näyttelyssä ovat myös Meripartiolaiset, jotka kertovat toiminnastaan omalla Jon31-aluksellaan. Myös Pidä Saaristo Siistinä ry on mukana omalla veneellään ja esittelee Roska-Roope toimintaa. Saaristolääkärien punkkibussista saa näyttelykäynnin yhteydessä kätevästi myös rokotukset puutiaisaivokuumetta vastaan.

Rajavartiolaitos toteuttaa helikopterin avustamana pintapelastusnäytöksen näyttelyalueen edessä sekä lauantaina että sunnuntaina klo 13.00.

Tänäkin vuonna on kävijöillä mahdollisuus näyttelyssä koeajaa unelmaveneensä. Kippari-lehti järjestää jälleen erittäin suositun koeajotilaisuuden omassa laiturissaan tarviketeltan takana. Kaikissa koeajoveneissä on valmistajan tai maahantuojan edustaja isäntänä. Näyt-telyvieraat pääsevät testaamaan veneitä ajotilanteen ja sään niin salliessa. Koeajot ovat maksuttomia ja niille ilmoittaudutaan koeajolaiturin vieressä olevaan Kipparin telttaan, josta saa myös pelastusliivit lainaksi ajon ajaksi. Koeajoja ei voi varata etukäteen.

Helsingin uivaan venenäyttelyyn pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla (linja-autot 65A, 66A ja 21V). Viikonloppuna on ilmainen bussikuljetus näyttelyyn 30 minuutin välein Kiasman edestä Helsingin keskustasta klo 9.30-17.30. Paluubussit Lauttasaaresta klo 11.00-18.30. Viikonloppuna kannattaa auto jättää Rautatientorille Elielin parkkiin ja hyödyntää Uivan ilmaista bussia. Näyttelyyn ei valitettavasti voi tulla omalla veneellä, sillä kaikki venepaikat on varattu näyttelylle. HSK:n talvisäilytysalueella näyttelyn eteläpuolella on parkkialue, jossa pysäköinti maksaa 5 euroa. Maksu vain käteisellä. Pysäköinnistä vastaa meripartiolippukunta Vikingarna.

Myös koirat ovat tervetulleita näyttelyyn, mutta pidäthän koirasi kytkettynä. Lastenvaunu-jen vieminen näyttelylaitureille on kielletty. Vaunuille on oma vartioitu parkki.

Uiva on avoinna torstaina ja perjantaina 20 – 21.8. klo 12.00 – 20.00 sekä lauantaina ja sunnuntaina 22 – 23.8. klo 10.00 – 18.00. Lipunmyynti lopetetaan puoli tuntia ennen näyttelyn sulkemista. Liput: aikuiset 14 €, lapset (7-16 v) 4 €, alle 7-vuotiaat vanhempien seurassa ilmaiseksi.

Näyttelyn järjestää: Venealan Keskusliitto Finnboat ry info@finnboat.fi, www.uiva.fi
Suomi