Finnboat

Vene 16 Båt -messut tukee Pidä Saaristo Siistinä ry:tä tuomalla yhdistyksen toimintaa esille vahvasti messuilla. Venemessut tahtoo olla mukana keräämässä varoja uuteen huoltoalukseen, kun M/S Roope on jäänyt pieneksi. Venemessut valitsee vuosittain yhdistyksen, jota toimintaa se haluaa tukea. Pidä Saaristo Siistinä ry on ensimmäinen tällainen yhdistys.

”Pidä Saaristo Siistinä ry:n toiminta on erittäin tärkeätä ja vaikuttaa suoraan veneilijöiden viihtyvyyteen ja luonnon hyvinvointiin. Saaristomerellä toimiva huoltoalus on tehnyt hyvää työtä vuosia, mutta nyt se on jo vanha ja kulunut sekä aivan liian pieni. Saaristomerelle tarvittaisiin ehdottomasti suurempi huoltoalus”, kertoo Håkan Löfgren Messukeskuksesta. ”Haluamme olla vaikuttamassa siihen, että varoja uuden aluksen hankintaan saadaan kerättyä tehokkaasti. Saaristomeren puhtaus on veneilijöille, kalastajille, retkeilijöille ja mökkeilijöille erityisen tärkeätä.”

Pidä Saaristo Siistinä ry kerää varoja Kalusto kuntoon -kampanjalla, jossa yksityishenkilöt ja yritykset voivat lahjoittaa varoja uuden aluksen hankintaan. Kampanjan keräystavoite on 500 000 euroa. Kampanjaan voi osallistua www.pidasaaristosiistina.fi/kalustokuntoon ja haastaa myös ystävät mukaan tämän yhteisen asian hoitamiseen. Yhdistystä voi tukea myös ostamalla Roope-tuotteita verkkokaupasta tai tulevilta venemessuilta. Tärkeintä kuitenkin olisi, että kaikki PSS ry:n palveluita ja puhdasta veneily-ympäristöä arvostavat veneilijät liittyisivät PSS ry:n jäseniksi.

”Pidä Saaristo Siistinä ry on perinteisesti osallistunut venemessuille, mutta Vene 16 Båt -messuilla yhdistyksen toiminta näkyy osaston lisäksi myös yleisissä tiloissa. Kerromme myös yhdistyksen toiminnasta tapahtuman verkkosivuilla ja klubikirjeissä ennen messuja. Venemessut tahtoo näin omalla toiminnallaan vaikuttaa ympäristöasioihin. Pienellä panostuksella voidaan tehdä isoja asioita, kun panostajia on paljon”, toteaa Löfgren.

Vene 16 Båt -messut järjestetään 12.-21.2.2016 Messukeskuksessa Helsingissä. Kyseessä on Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma. Messukeskus järjestää Vene Båt -messut Finnboat ry:n toimeksiannosta. Messulla esitellään uusien veneiden ja veneilytuotteiden lisäksi mökkeilyyn, kalastukseen ja muihin vesiharrasteisiin liittyviä tuotteita. Messut tarjoaa viihdyttävää ohjelmaa Purjehdussatamassa, Uusi Aalto -alueella ja Rapala 3D jättiakvaariossa. Messuilla vierailee vuosittain 70 000 kävijää. Tapahtumasta saa lisätietoja www.venemessut.fi #venemessut

Pidä Saaristo Siistinä ry on valtakunnallinen vuonna 1969 perustettu veneilijöiden ja vesilläliikkujien ympäristöjärjestö. Yhdistys toimii saaristo- ja rannikkoalueilla sekä Järvi-Suomessa. Yhdistyksellä on noin 13 000 jäsentä. www.pidasaaristosiistina.fi

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
www.venemessut.fi #venemessut

Suomi