Finnboat

Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jari Piirainen odottaa paljon yhteistyöltä venemessujen kanssa. ”Tämä on meille todella hieno tilaisuus tehdä toimintaamme tunnetuksi sekä jakaa tietoa tärkeistä turvalliseen vesillä liikkumiseen kuuluvista asioista. Yhdessä Messukeskuksen kaltaisen organisaation kanssa meillä on mahdollisuus tavoittaa merkittävästi suurempi yleisö kuin mihin koskaan pystyisimme yksin.”

Suomen Meripelastusseuralla on 130 pelastusalusta, joilla partioi ja päivystää yhteensä noin 1 300 vapaaehtoista meripelastajaa 57 jäsenyhdistyksen kautta ympäri Suomea sekä meri- että järvialueilla. Viime vuonna Meripelastusseuran yksiköt suorittivat kaikkiaan 1 648 tehtävää. Seura tekee tiivistä yhteistyötä pelastusviranomaisten, kuten Rajavartiolaitoksen ja pelastuslaitosten kanssa.

”Yleisin tehtävämme on onneksi sellainen, jossa veneilijä tarvitsee hinausapua ilman varsinaista vaaratilannetta. Tällaiseen tarpeeseen on kehitetty Trossi-jäsenpalvelumme. Liittymällä Trossi-jäseneksi, saa ongelmatilanteessa vesillä apua korvauksetta silloinkin kun ihmisiä ei ole vaarassa,” kertoo Piirainen. ”Jokainen tehtävä on oma tarinansa ja nyt venemessujen yhteydessä tuomme näitä tarinoita myös esille. Tavoitteenamme on saada entistä enemmän Trossi-jäseniä varmistamaan turvan omalle veneelleen sekä samalla tukemaan toimintaamme ja siten parantamaan kaikkien vesilläliikkujien turvallisuutta.”

Jotta meripelastajat pääsevät apuun, pitää kaluston olla kunnossa. Meripelastusseura hankkii keskimäärin neljä uutta venettä vuodessa. Kaluston lisäksi panostetaan koulutukseen, jotta kaikkien miehistön jäsenten tiedot ja taidot ovat ajan tasalla. Raha-automaattiyhdistys on Meripelastusseuran päätukija noin 60 %:n osuudella. Lisäksi toimintaa rahoittavat säännöllisesti eri yhteisöt, kuten Jenny ja Antti Wihurin rahasto. Merkittävä osuus toiminnan kuluista katetaan Trossi-maksuilla.

Vapaaehtoinen meripelastus on harrastus, joka sopii lähes kaikille. Ennakko-osaamista ei vaadita, vaan Meripelastusseura kouluttaa itse miehistöjensä jäsenet. Eikä kyseessä todellakaan ole vain miesten harrastus, meripelastajista 20 % on naisia.

Venemessut valitsee vuosittain yhdistyksen, jonka toimintaa se haluaa tukea. Vuonna 2016 yhdistys oli Pidä saaristo siistinä ry ja nyt 2017 Suomen Meripelastusseura ry.

Vene 17 Båt -messut järjestetään 10.-19.2.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. Kyseessä on Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma. Messukeskus järjestää Vene Båt -messut Finnboat ry:n toimeksiannosta. Messuilla esitellään uusien veneiden ja veneilytuotteiden lisäksi mökkeilyyn, kalastukseen ja muihin vesiharrasteisiin liittyviä tuotteita. Messut tarjoaa viihdyttävää ohjelmaa Purjehdussatamassa, Uusi Aalto -alueella ja Rapala 3D jättiakvaariossa. Messuilla vierailee vuosittain 70 000 kävijää. Tapahtumasta saa lisätietoja www.venemessut.fi

  1. venemessut

Suomen Meripelastusseura on valtakunnallinen vapaaehtoisten meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestö. Meripelastusseura pelastaa ja avustaa merihätään joutuneita ihmisiä merialueilla ja sisävesillä sekä edistää yleistä veneilyturvallisuutta.
www.meripelastus.fi

  1. meripelastus

Lisätietoja Vene 17 Båt: Messukeskus, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Meripelastusseura: toimitusjohtaja Jari Piirainen, puh. 040 586 2006.

Suomi