Finnboat

”Uivan perusteella venealan loppukesän pulssi on vahva. Näyttelyssä tehtiin runsaasti kauppaa ja lopullinen vaikutus venemyyntiin nähdään parin lähiviikon aikana, kun Uivassa tehdyt lukuisat tarjoukset ja koeajot alkavat realisoitua kaupoiksi”, Venealan Keskusliiton toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo sanoo.

Uivassa oli esillä 279 venettä ja kaikkiaan 166 näytteilleasettajaa esittelemässä moottori- ja purjeveneiden lisäksi erilaisia veneilyyn ja vesillä liikkumiseen liittyviä tuotteita ja palveluita. Jarkko Pajusalon mukaan uudistettu, entistä suurempi näyttelyalue, monipuolisempi ohjelma ja ravintolamaailma sekä aivan uusi kalastuksen teema-alue keräsivät yleisöltä kiitosta. ”Erityisen suuren yleisön keräsivät keskelle näyttelyaluetta sijoitetun vesiurheilulaiturin tapahtumat”, Pajusalo kertoo.

Uiva venenäyttely järjestettiin Helsingissä jo 40. kertaa. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Finnboatin edeltäjän, Suomen Vene- ja moottoriyhdistyksen, Suomen Messujen ja Suomalaisen Pursiseuran yhteistyönä Sirpalesaaressa syyskuussa 1978. Vuonna 1980 näyttelypaikaksi vaihtui NJK Valkosaaressa ja vuodesta 1998 alkaen Helsingin Uiva on järjestetty nykyisellä paikallaan HSK:n kerhosatamassa Lauttasaaressa.

Veneala on Suomessa merkittävä työllistäjä: suoraan alan yrityksissä työskentelee 3500 henkilöä ja työllisyysvaikutus on kaikkiaan 4000-6000 henkilöä. Muista Pohjoismaista poiketen Suomessa on vahvaa omaa tuotantoa, viennin osuus kokonaistuotannosta oli viime vuonna peräti 73 prosenttia.
Seuraava suuri venealan tapahtuma on Vene 18 Båt -messut Helsingin Messukeskuksessa 9.-18.2.2018, Helsingin Uiva venenäyttely järjestetään jälleen ensi kesänä 16.-19.8.2018.

Lisätietoja lehdistölle:

Venealan Keskusliitto Finnboat ry, toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo
jarkko@finnboat.fi
puh. 040 673 4032

Kuvia Uivasta venenäyttelystä:
https://finnboat.kuvat.fi/kuvat/Uiva+Flytande/
www.finnboat.fi
www.suomiveneilee.fi
www.uiva.fi
www.facebook.com/UivaFlytande
www.facebook.com/suomiveneilee.fi

Suomi