Finnboat

”Tämä helpottaa runkokatsastusta sellaisissa tilanteissa, joissa seurojen katsastajat eivät pääse paikan päälle. Tarkoituksena on auttaa veneilijöitä. Yhteistyö on luontevaa, sillä Finnboatin kuntokartoittajilla on jo tarvittavaa tietotaitoa”, SPV:n puheenjohtaja Jan Jansson kertoo.

”Kuntokartoittajien mukaan tulo helpottaa seurojen venekatsastajien katsastusruuhkaa ja lisää veneilyturvallisuutta: ammattimaisen kuntokartoituksen avulla veneen korjaustarpeet havaitaan ajoissa ja korjaukset voidaan tehdä hyvissä ajoin ennen kautta”, lisää Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.

Veneen katsastuksessa varmistetaan veneen kunto ja se on pakollinen pursiseuran rekisterissä oleville veneille vuosittain. Katsastuksen suorittavat pursiseuran siihen valtuuttamat, katsastajakurssin käyneet katsastajat, joilla on liiton myöntämä katsastajalupa. Tämän lisäksi veneeseen on tehtävä runkokatsastuksen sisältämä peruskatsastus vähintään joka viides vuosi.

Kuntokartoitus on Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n järjestelmä, joka on kehitetty yhdessä VTT:n (nyk. Eurofins Expert Services) veneasiantuntijoiden kanssa. Finnboatin Kuntokartoittajat ovat Venealan Telakka- ja korjaamoyhdistyksen johtokunnan hyväksymiä, Finnboatin Kuntokartoitukseen koulutettuja venealan korjaamotoiminnan ammattilaisia. Kuntokartoittajia on tällä hetkellä noin 70.

Venealan Keskusliitto Finnboat ry on venealan teollisuuden ja kaupan toimialajärjestö, johon kuuluu neljä jäsenyhdistystä: Venealan Telakka- ja korjaamoyhdistys ry, Venealan Kauppiaat ry, Suomen Veneteollisuusyhdistys ry ja Venealan Osatoimittajat ry. Finnboatin jäsenkunta vastaa lähes sataprosenttisesti alan kotimaan liikevaihdosta ja Suomen veneviennistä. Sivulta www.suomiveneilee.fi löytyy tietoa jäsenyritysten veneistä ja moottoreista sekä tarvikkeista ja muista palveluista.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry on suomalaisten pursi- ja veneilyseurojen etujärjestö. Se edistää, ohjaa ja valvoo suomalaista purjehdusta ja veneilyä. SPV perustettiin vuonna 2011, kun 1900-luvun alussa perustetut Suomen Purjehtija- ja Suomen Veneilyliitto yhdistyivät yhdeksi liitoksi.
Liittoon kuuluu noin 330 jäsenseuraa ja noin 45 luokkaliittoa. Harrastajia seuroissa on noin 60 000.

Lisätiedot:

Venealan Keskusliitto Finnboat ry
Jarkko Pajusalo, toimitusjohtaja
puh. 040 673 4032, jarkko@finnboat.fi

Suomen Purjehdus ja Veneily ry
Jan Thorström, vt. toiminnanjohtaja, urheilutoimenjohtaja
puh. 050 588 6309, jan.thorstrom@spv.fi

Suomi