Finnboat

Suomalaisten venealan toimijoiden yhteiset koeajopäivät järjestetään Helsingin Lauttasaaressa Veneentekijäntien rannassa (Veneentekijäntie 1-5, 00210 Helsinki) perjantaina ja lauantaina 4.-5.6. Koeajot alkavat molempina päivinä kello 10 ja jatkuvat iltakuuteen saakka.

Tapahtuman suunnittelussa huomioidaan erityisesti hygienia ja viranomaisten tarkennetut ohjeistukset. Veneentekijäntien yritysten ranta-alueille saadaan tehtyä selkeät erilliset lohkot ja kulkureitit, jotta ihmiset voivat liikkua alueella sujuvasti ja ilman ruuhkia tai jonotusta. Suurin osa yleisöstä on joka tapauksessa merellä koeajamassa veneitä, joten tapahtumaan varatuille kahdelle alueelle ei ole odotettavissa ruuhkia ja yritysten henkilökunta ja järjestysmiehet varmistavat, että ruuhkia ei myöskään synny.

”Pidämme huolta siitä, että tapahtuma on mahdollisimman turvallinen myös koronakriisin aikaan. Suosittelemme, että veneiden koeajot suoritetaan perhekunnittain tai muussa omassa koronakuplassa”, Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo sanoo.

Korona on nostanut mökkeilyn ja matkailun ennennäkemättömään suosioon
Nyt viimeistään kannattaa kokeilla veneilyä. Finnboat arvioi kotimaanmatkailun merkityksen kasvaneen koronakriisin seurauksena ja sitä kautta sekä venemyynti että veneilyyn liittyvät palvelut ovat saaneet ennennäkemättömän nosteen. Viime vuonna veneiden ensirekisteröinnit kasvoivat 19% ja sama poikkeuksellisen kova kasvuvauhti on jatkunut alkuvuonna – ensimmäisen neljän kuukauden aikana rekisteröitiin 19% enemmän vesikulkuneuvoja viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Moottoriveneet muodostavat Suomessa veneiden suurimman kategorian ja niiden rekisteröinnit nousivat peräti 21%. Tänä vuonna veneiden myyntikausi lähti hieman tavallista myöhemmin liikkeelle, mikä ylikorostaa kevään toimitusruuhkia. Samaan aikaan myös varusteiden ja komponenttien logistiikkaketjuissa on ollut merkittäviä globaaleja häiriöitä, joten venevalmistajat ja kauppiaat joutuvat tekemään paljon ylimääräistä työtä veneiden toimitusten eteen.

”Veneily ja mökkeily ovat jo osoittautuneet suomalaisten parhaiksi tavoiksi viettää kesää koronaturvallisesti, mikä näkyy alan kaksinumeroisina kasvulukuina”, Pajusalo sanoo.

19.-22.8.2021 järjestettävä Helsingin Uiva venenäyttely on myös erinomaisessa nosteessa ja yli 90% paikoista on varattu jo toukokuussa. Veneily ja sen aloittaminen kiinnostavat edelleen poikkeuksellisen monia ja vaikka tälle kesälle on jo erittäin vaikea saada uutta venettä, niin vaihtoehtoihin tutustuminen kannattaa, jotta omaan käyttöön parhaiten sopivan veneen valinta osuu kohdalleen myös jatkossa.

Veneilyn Aapinen jaossa koeajopäivillä

Suomiveneilee.fi -koeajopäivillä on jaossa myös viime vuonna uusittu Veneilyn Aapinen, joka kokoaa tiiviiseen muotoon keskeiset asiat, jotka jokaisen vesillä liikkuvan on välttämätöntä tietää. Kattavassa, ilmaisessa oppaassa käydään läpi esimerkiksi veneen rekisteröintiasiat sekä kiinnittämisen, navigoinnin ja veneilyturvallisuuden perusteet.

Veneilyalan yritykset mukana tapahtumassa

Toimialajärjestö Finnboatin ja Helsingin Venemessujen lisäksi tapahtumaa ovat järjestämässä lukuisat suomalaiset venevalmistajat ja -maahantuojat.
Veneentekijäntielle kannattaa muutenkin suunnata, sillä paikalliset yritykset järjestävät samaan aikaan perinteisiä kesäkauden avajaistilaisuuksiaan. Lauttasaaren Veneentekijäntie on Suomen suurin venealan keskittymä, josta löytyy laaja valikoima alan palveluita korjaustelakasta venetarvikemyymälöihin.

Seuraavat veneet ovat koeajettavissa tapahtumassa:

Beneteau Oceanis 30.1
Beneteau First 24
Alucat W10 CC
Alucat W10 CABIN4
MAX 68
Nimbus C9
Alukin C 750
Silver Eagle
Silver Tiger
Faster 570
Silver Haw BR
Faster 525
Silver Fox BR
Silver Fox Avant
Silver Beaver
Silver Shark CCX
Faster 545 CC
Nordkapp Airborne 7
Candela C-7
VBOATS 800 Cabin
Master Pro 750
VBOATS Voyager 700 COB

Lisätietoja koeajopäivien järjestelyistä antaa
toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo
Venealan Keskusliitto Finnboat ry
puh. 040 673 4032
jarkko@finnboat.fi

Suomi