Finnboat

Suomen venealan yhteinen Suomiveneilee.fi-koeajotapahtuma kokoaa Lauttasaareen Helsinkiin 17.–18. toukokuuta testattavaksi yli 40 erilaista moottorivenettä. Tutustuttavana on kaikkia venetyyppejä perinteisistä soutuveneistä aina vesijetteihin ja työkäyttöön soveltuvista alumiinikatamaraaneista suuriin matkaveneisiin. 

Helsingissä Lauttasaaren Veneentekijäntiellä 17.–18. toukokuuta järjestettävässä Suomiveneilee.fi-koeajotapahtumassa on testattavana yli 40 erilaista venettä. Edustettuna ovat niin soutuveneet, pulpettiveneet, keskihyttiveneet, RIB:t, sähköveneet kuin suuret matkaveneetkin.

Helsingissä Lauttasaaren Veneentekijäntiellä 17.–18. toukokuuta järjestettävässä Suomiveneilee.fi-koeajotapahtumassa on testattavana yli 40 erilaista venettä. Edustettuna ovat niin soutuveneet, pulpettiveneet, keskihyttiveneet, RIB:t, sähköveneet kuin suuret matkaveneetkin.

”Suurin valikoima on kuitenkin suomalaisten mökki- ja retkiveneinä suosimia perämoottorilla varustettuja pulpettiveneitä. Niitä tuovat eri kokoisina koeajettavaksi AMT, Falcon, Faster, Silacraft, Silver ja Suvi”, tapahtuman järjestävän Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo kertoo.

Koeajot pyörivät non-stop -periaatteella perjantaina kello 11–19 ja lauantaina kello 11–16. Koeajoille lähdöt toteutetaan puolen tunnin välein; viimeinen lähtö on perjantaina klo 18.30 ja lauantaina klo 15.30.

”Maksuton tapahtuma on suunnattu kaikille, joilla on suunnitelmissa veneen hankinta tai vaihto uuteen. Näin laajaa venevalikoimaa ei missään muualla Suomessa ole mahdollista koeajaa saman päivän aikana”, Pajusalo toteaa.

Samaan aikaan koeajotapahtuman kanssa järjestetään Lauttasaaren Veneentekijäntien kesäkauden avajaiset, joissa alan yrityksen järjestävät omaa ohjelmaansa. Veneentekijäntie on  Suomen suurin venealan keskittymä, josta löytyy laaja valikoima alan palveluita korjaustelakasta venetarvikemyymälöihin.

Suuria matkaveneitä Galeonilta ja Quarkenilta

Tänä vuonna koeajotapahtuman suurin vene on lähes 15-metrinen luksusluokan matkavene Galeon 470 Skydeck, jonka erikoisuuksiin kuuluvat terasseiksi avautuvat laidat. Perheen matkaveneiksi sopivaa noin kymmenen metrin kokoluokkaa edustavat myös Quarken 35 Cabin ja Marex 310.

Sähköllä liikkuvia veneitä on mukana kaikkiaan neljä, jos mukaan lasketaan myös Mercury Avator -sähköperämoottoreilla varustetut perinteiset Päijän-soutuveneet, joista toisen keulassa on lisäksi kalastajien suosima Motorguide Xi3 -keulasähkömoottori. Suurempia sähköisen aikakauden veneitä edustavat kantosiiville nouseva, keulakajuutalla varustettu Candela C-8 HT sekä linjakas, jopa 10 hengen sähköinen daycruiser Rand Mana 23.

Eri kokoisten pulpettiveneiden lisäksi koeajotapahtumassa on mukana erityisen laaja valikoima sekä yhteysveneinä että kalastuskäytössä suosittuja keskihyttiveneitä. Näitä edustavat eri kokoluokissa Alukin C650, Arronet 245, Silver SeaHawk Cabin, Terhi 480 ja TG 6.1 sekä ulkonäöltään samantyyppiset, mutta selkeästi suuremmat ja jo matkaveneluokkaan kurottavat Targa 27.2 GT ja Finnmaster P7 sekä Jeanneau Merry Fisher.

Eri kokoisia RIB-veneitä eli kovapohjaisia kumiveneitä on kokeiltavana yhteensä kuusi kappaletta Highfieldin, Zodiacin ja 3D Tenderin mallistoista. Pohjoismaisesta käytännönläheisestä tyylistä selvästi eroavaa, hauskanpitopainotteista veneilyä edustavat vauhdikkaat Sea-Ray-mallit Sea Ray 230 SunSport ja Sea Ray 19 SPOE.

Järeimpiä veneitä koeajotapahtumassa edustavat saariston monenlaisiin kuljetustarpeisiin vastaavat MAX-alumiinikatamaraanit.

Kaikkia esiteltäviä veneitä pääsee kokeilemaan, ammattilainen aina kipparina

Kaikki esiteltävät veneet ovat yleisön koeajettavissa. Tapahtuma on yleisölle maksuton ja jokaisessa veneessä on mukana osaava ammattilainen kipparina.

”Lauttasaari on erinomainen lähtöpiste veneiden koeajoille. Isompien veneiden koeajot suunnataan avomerelle ja pienimmät perämoottoriveneet voidaan koeajaa Seurasaarenselän suojaisella alueella. Jokaisessa veneessä on ammattilainen kipparina, joka opastaa veneen turvallisen käytön”, Pajusalo sanoo.

  • Suomiveneilee.fi-koeajotapahtuma Helsingin Lauttasaaressa Veneentekijäntien rannassa (Veneentekijäntie 1-7, 00210 Helsinki)
  • Koeajot non-stop -periaatteella perjantaina kello 11–19 ja lauantaina kello 11–16.
  • Koeajoille lähdöt toteutetaan puolen tunnin välein: perjantaina viimeinen lähtö on kello 18.30 ja lauantaina kello 15.30.
  • Tapahtuma on maksuton ja jokaiselle kyytiin lähtevälle on veneissä pelastusliivit.
  • Varaudu vesille lähtöön sään mukaisella vaatetuksella – meri on toukokuun puolivälissä vielä kylmä säätilasta riippumatta.

Tarkemmat tapahtumatiedot ja luettelo koeajottavista veneistä löytyvät osoitteesta suomiveneilee.fi.

Veneilykesä huipentuu Lauttasaaressa elokuussa, kun Helsingin uiva venenäyttely Uiva Flytande tarjoaa kauden parhaat tuotekattaukset ja ensi kauden veneuutuuksien ensiesittelyt torstaista sunnuntaihin 17.–20.8.2023.

 

Lisätietoja:

Jarkko Pajusalo

Toimitusjohtaja, Venealan Keskusliitto Finnboat ry

+358 40 673 4032, jarkko@finnboat.fi

Suomi