Finnboat

Ulkoiluaitta Oy Meredinin juuret johtavat aina vuoteen 1952, jolloin Tauno Wiljanen lähti alalle mukaan. 1960 luvulla yhtiöllä oli Turussa kaksi myymälää ja Paraisilla sivuliike.

1955 venekauppa astui vahvasti kuvaan mukaan ja yhtiö markkinoi Turun Veneveistämön lujitemuovituotannon kokonaisuudessaan luoden valtakunnallisen jälleenmyyjäverkoston.

Vuonna 1960 perustettiin sisaryhtiö Venetukku Oy, joka aloitti venetuotannon. Venetukku Oy harjoittaa nykyisin tytäryhtiönä venetarvikkeiden tukkukauppaa ja maahantuontia. Venetuotanto siirtyi Finmar-Pemar Ky Tauno Wiljasen nimiin ja parhaimmillaan yhtiöllä oli kolme veistämöä ja 165 työntekijää. Yhtiö ehti valmistaa yli 16000 venettä, joita toimitettiin mm. Suomen presidentille, Ruotsin kuningashuoneelle, laivastolle, merivartiostolle, poliisille ja yritysten edustusveneiksi sekä lukuisia eri puolille maailmaa.

Finmar-Pemar Ky myytiin vuonna 1980 ja venetuotannosta luovuttiin. Samana vuonna päätettiin keskittyä pelkästään venetarvikkeiden maahantuontiin, tukku- ja vähittäismyyntiin, sekä luotiin Meredin Calendar – venetarvikeluettelo, jota on ilmestynyt jo 15 numeroa. Luettelo käsittää 485 sivua, 23000 tuotetta ja 8000 värikuvaa.

Syksyllä 2006 perustettiin Marina Pargas Ab – Paraisten Marina Oy, jonka lukuun Ulkoiluaitta Oy ja Venetukku Oy ostivat Paraisilta 23 ha käsittävän satama-alueen ja 28 ha vesialueen. Alueelle kehitetään noin 600-800 veneen marina ja 1000 veneen talvitelakointipalvelut sekä Meredinin keskusvarasto. Syksyllä 2007 on tavoitteena telakoida 200 – 300 venettä.

Nyt seitsemättä kertaa myönnettävän Vuoden Venekauppias -palkinnon myöntää Venealan Keskusliitto Finnboat ry Venealan Kauppiaat ry:n johtokunnan esityksestä. Palkinto voidaan myöntää erityisistä ansioista kotimaan venemyynnissä, varustekaupassa tai venevälityksessä. Palkinnon saajaa valittaessa erityistä huomiota kiinnitetään yrityksen ansioihin asiakassuhteiden hoidossa, liiketilojen ja liiketoiminnan kehittämisessä ja venealan yleisen maineen ylläpitämisessä. Edelleen kiinnitetään huomiota toiminnan pituuteen venealalla sekä aktiivisuuteen organisoituneen venealan kehittämisessä.

MEREDIN – Ulkoiluaitta Oy (osasto 5 A 4)
Puolalankatu 6
20100 Turku
Puh 02-275275
Lisätiedot: Tauno tai Petteri Wiljanen

Lisätietoja:
toim.joht. Jouko Huju (jouko@finnboat.fi, 040-550 9310)
Finnish Marine Industries Federation Finnboat
Käenkuja 8 A 47, 00500 Helsinki
Puh 09-696 21 60
fax 09-696 21 611

English (UK)