Finnboat

Veneiden huolto ja säilytys, nosto ja kuljetus sekä vakuuttaminen ja katsastus koskettavat jokaista veneilijää. Veneilypalveluiden tarve on lisääntynyt ja samalla niiden laatu on kehittynyt. Helsingin Venemessuilla palveluvaihtoehtoja esitellään aikaisempaa näkyvämmin muiden tuoteuutuuksien rinnalla. Tietoa saa myös mm. kimppavene- ja venevuokrauspalveluista ja veneiden välityksestä.

Monipuoliset reittisuunnittelupalvelut tekevät veneilyharrastuksesta kaikin puolin antoisampaa. Ohjelmien avulla on mahdollisuus parantaa veneilyn turvallisuutta ja helpottaa reittien suunnittelua. Nautics Oy esittelee messuilla aivan uuden reittiohjelman, joka huomioi jo markkinoilla olevien ohjelmien lisäksi veneen omat tiedot, sään ja jopa sen, mistä saa tuoretta kalaa!

Veneiden kerrossäilytyksen Suomeen lanseeraava Venehotelli Inkoo tarjoaa uuden tavan säilyttää venettä sekä kesällä että talvella.
– Idea on peräisin Yhdysvalloista, jossa veneen omistajat ovat jo aikoja sitten huomanneet oikeanlaisen säilytyksen säästävän venettä ja siten myös omistajan kukkaroa, kertoo idean isä Joel Nemes. 55 km Helsingin keskustasta sijaitseva venehotelli on keskittynyt 5-10,5 metrisiin moottoriveneisiin.
– Veneet säilytetään lämmitetyssä hallissa, viisikerroksiseen varastohyllyyn sijoitettuna. Omistaja saa veneensä ulos noin viidessä minuutissa.

Jo 25 vuoden aikana yli 3500 venettä korjannut Leevene tietää, miten vaurioitunut vene pelastetaan.
– Olemme erikoistuneet lujitemuoviveneiden korjauksiin. Korjaamossa hoituvat karilleajo-, törmäys- ja telakointivaurioiden korjaukset, myrskyvauriot sekä ilkivallan, erilaisten hankautumien ja palovahinkojen korjaukset, kertoo Venemessuilla veneiden huoltopalveluja esittelevä Juha Nieminen Leeveneeltä.

Matkakuumetta kasvattavia tarinoita

Purjehdusmatkan ulkomailla ei tarvitse olla vain kaukainen haave. Kokemuksen puutekaan ei ole este. Oman veneen voi vuokrata turvautumalla veneen mukana tulevaan miehistöön.
– Veneloma on aktiivivaihtoehto perinteiselle etelänmatkalle. Normaalille perheelle sopivan kolmen hytin veneen viikkovuokrat alkavat noin 1000 eurosta, kuvailee Baltic Cruising yrittäjä Esa Kalervo.
– Erityisesti suosittelemme paikallista kipparia, jolla on tietoa paikoista, joista tavallinen turisti ei osaa edes haaveilla. Baltic Cruising vie vuosittain yli 100 suomalaista nauttimaan purjehduksesta etelän vesillä. Matkailuvinkkejä ja -palveluita veneilijöille tarjoillaan Venemessujen uudessa Matkailun miniteatterissa.

Veneilyn ja vesielämän suurtavarataloksikin kutsutuilla Helsingin Venemessuilla esillä ovat veneet, moottorit, veneilytarvikkeet ja -elektroniikka sekä moninaiset veteen liittyvät harrastukset. Messujen ohjelman kokoaminen on hyvässä vauhdissa. Luvassa on jälleen näyttävästi Helsingin Messukeskuksen hallit täyttävät kaudenavaustapahtuma.
– Haasteellisesta taloudellisesta tilanteesta huolimatta veneala panostaa entiseen tapaan kauden päätapahtumaan. Toivomme, että messukävijä ennättäisi tutustumaan jo etukäteen messujen tarjontaan mm. tapahtuman kotisivuilla. Yhteistyönä näytteilleasettajien kanssa koottu runsas ja korkeatasoinen ohjelma palvelee monella tavoin vesillä liikkujia, kertoo myyntipäällikkö Minna Lahin Suomen Messuilta.

Suomen Messut järjestää Vene 10 Båt -näyttelyn Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.

Vene 10 Båt Helsingin Messukeskuksessa 13-21.2.2010 on Suomen suurin veneilytapahtuma.

Aukioloajat ma-pe klo 11-19 (to 18.2 pidennetty aukiolo klo 21 asti), la ja su klo 10-18 (su 21.2 klo 10-17). Perjantai 12.2 klo 10-18 Trade Day ja lehdistöpäivä

Lisätietoja venemessuista:
Suomen Messut, tiedottaja Petra Samppa, puh 09-150 93 80,
petra.samppa@finnexpo.fi

Lisätietoja venealasta: Venealan Keskusliitto Finnboat ry, toim.joht. Jouko Huju, puh 09-696 216 10, jouko@finnboat.fi

www.venemessut.fi

English (UK)