Finnboat

Oy TELVA Ab:n perusti vuonna 1936 Walter Berger, joka innokkaana luonnon ystävänä ja veneilyn harrastajana oli tutustunut Suomen elämykselliseen saaristolaiselämään. Kun sitten tarjoutui mahdollisuus aloittaa Archimedes-perämoottoreiden maahantuonti Suomessa, ei päätös yrityksen perustamisesta ollut vaikeata. Yrityksen ensimmäisenä toimintavuonna tehtiin myös Albin-sisämoottoreiden maahantuontisopimus.

Moottoreiden maahantuonnin lisäksi TELVA ryhtyi valmistuttamaan niihin sopivia puuveneitä. Näistä puuveneistä tulikin käsite, ja 1950-60 luvulla TELVA -veneiden vienti Yhdysvaltoihin oli hyvin vilkasta. Nykyään TELVA edustaa laadukkaita kotimaisia ja ulkomaisia venemerkkejä.

Vuonna 1948 TELVA aloitti myös telakkatoiminnan keskellä Helsingin satamaa Valkosaaressa. Siellä toimi sekä moottorikorjaamo että kaikki veneisiin liittyvät huolto- ja kunnostuspalvelut. 1960- luvun lopulla yritys keskitti kaiken toimintansa uuteen toimipaikkaan Lauttasaareen Fabianinkadulta ja Valkosaaresta.

Nykyisellään Telva tuo itse maahan Nimbus- ja Maxi-veneitä ja toimii jälleenmyyjänä mm. Busterille, Terhille, TG:lle ja Yamarinille. Lisäksi yrityksellä on laaja tarjonta sekä perämoottoreista että sisäperämoottoreista ja hyvin organisoitu huoltotoiminta. Telvan toimintatapa on edesauttanut myös sitä, että kuluttajan tarpeista huolehditaan kautta koko hankinta- ja veneilyketjun. Veneilijä saa Telvalta monipuolista, asiantuntevaa sekä opastavaa palvelua.

Vuoden Venekauppias-palkintoa myönnettäessä tuomaristo huomioi myös yrittäjän toiminnan veneilyn yleisessä edistämisessä ja sen panoksen organisoidun venealan kehittämisessä.

Vuoden Venekauppias -palkinto myönnettiin nyt kuudennen kerran.

Lisätietoja:

Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf
toimitusjohtaja Jouko Huju
jouko@finnboat.fi
puh. 040-5509310
Käenkuja 8 A 47, 00500 Helsingfors
puh. (09) 696 2160, fax (09) 696 21 611

Oy Telva Ab
toimitusjohtaja Göran Wahlberg
puh. 0400-719720
Särkiniementie 18, 00210 Helsinki
www.telva.fi

Svenska