Finnboat

Yhdeksättä kertaa HSK:lla järjestettävä näyttely on olemassaolonsa aikana lähes kolminkertaistanut tarjontansa ja vakiinnuttanut paikkansa maan ylivoimaisesti tärkeimpänä uivana venenäyttelynä ja kaikkein tärkeimpänä purjeveneiden esittelytilaisuutena.

Maaosastoilla ja tarviketeltoissa ovat esillä venealan tarvikkeet ja palvelut yli 2000 m2:n laajuisella alueella. Näytteilleasettajamäärä on kasvanut 138:aan. Näyttelyyn tutustui vuonna 2005 yhteensä 15441 näyttelyvierasta.

Veneiden ja tarvikkeiden lisäksi luvassa on paljon oheisohjelmaa. Mukana ovat tuttuun tapaan Helsingin Venepoliisi, Suomenlahden Merivartiosto ja Suomen Meripelastusseura . Suomen Veneilyliitto järjestää perinteisen Lasten Veneilykoulun. Jo kuudetta kertaa järjestetään myös hyvän vastaanoton saaneet Kipparin-lehden organisoimat koeajot. Yleisöllä on näyttelyn aikana tilaisuus käydä koeajamassa joitakin näyttelyssä mukana olevia moottoriveneitä.

Lauantaina klo 12.00 ja 14.00 nähdään näyttelyssä suuri ja värikäs sambakulkue, kun helsinkiläinen sambakoulu Imperio do Papagaio saapuu paikalle tanssijoineen ja soittajineen. Sambakoulu Imperio do Papagaio on moninkertainen sambakarnevaalien Suomen mestari ja voitti mestaruuden Helsingin sambakarnevaaleilla tänäkin vuonna.

Helsingin uivaan venenäyttelyyn pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla (linja-autot 65A, 66A ja ruuhka-aikana myös 21V), mutta myös parkkitilaa on. Lauantaina on ilmainen bussikuljetus näyttelyyn 20 minuutin välein ja sunnuntaina puolen tunnin välein Kiasman edestä Helsingin keskustasta. Viikonloppuna ja etenkin lauantaina Helsinki City Marathonin vuoksi oma auto kannattaa jättää Rautatientorille Elielin parkkiin ja hyödyntää Uivan ilmaista bussia.

Näyttelyn avaa virallisesti Suomen Veneteollisuusyhdistys ry:n puheenjohtaja Tor von Zweygbergk torstaina 17.8. klo 12.00.

Näyttelyluettelo vene- ja tuotelistoineen löytyy osoitteesta www.finnboat.fi/uiva. Uiva on avoinna torstaina ja perjantaina 17 – 18.8. klo 12.00 – 20.00 sekä lauantaina ja sunnuntaina 19 – 20.8. klo 10.00 – 18.00. Lipunmyynti lopetetaan puoli tuntia ennen näyttelyn sulkemista. Liput: aikuiset 10 EUR, lapset (7-16 v) 2 EUR, alle 7-vuotiaat vanhempien seurassa ilmaiseksi.

Näyttelyn järjestää:
Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf
Käenkuja 8 A 47, 00500 Helsingfors
puh (09) 696 2160, fax (09) 696 21 611
info@finnboat.fi

Svenska