Finnboat

– Edellisiin Venemessuihin verrattuna kauppa kasvoi merkittävästi kaikissa kokoluokissa. Myös tarvikekauppa kasvoi huomattavasti, kertoo Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimitusjohtaja Jouko Huju.

Messukävijät valmiita investoimaan harrastukseensa

Clas Ohlson Oy:n messuosastolla kauppa kävi erittäin hyvin. Projektikoordinaattori Jonas Westerlund arvioi Clas Ohlsonin kasvattaneen myyntiään 30-40 % edellisvuoden messuihin verrattuna. Myynnin ohella Westerlund korostaa messujen tarjoaman näkyvyyden merkitystä – kävijöiden katseita Clas Ohlson näyttävällä messuosastollaan keräsikin.

Messujen myynnilliseen antiin oltiin hyvin tyytyväisiä myös Oy Rymaco Ab:ssä. Korkealuokkaisia asusteita, jalkineita ja venetarvikkeita maahantuovan Rymacon myyntipäällikkö Kari Lampén kertoo etenkin tekstiili- ja kenkäkaupan sujuneen yli odotusten. Erityisen positiivista tämän vuoden messuilla on ollut huomata, että asiakkaat ovat olleet hyvin asiantuntevia ja valmiita käyttämään rahaa harrastukseensa, Lampén toteaa.

Messukävijöiden asiantuntevuus huomattiin myös mallistonsa uusineen Suomi-veneet Oy:n osastolla. Tänä vuonna messuilla on korostunut messukävijöiden ostohalukkuus ja kiinnostuneisuus veneilyyn, summaa Suomi-veneiden toimitusjohtaja Pasi Suomalainen.

Messuilla palkittiin ja jaettiin tunnustuksia

Vuoden Veneilytuote 2011 -kilpailun voittaja julkistettiin Venemessuilla lauantaina 19.2. Kymmenestä Venemessuilla esillä olleesta finalistituotteesta yleisö äänesti voittajaksi Garmin Suomi Oy:n kosketusnäyttöisen _Garmin 720 GPS MAP_in.

Saimaan saarien siisteydestä vuosikymmeniä huoltapitänyt lappeenrantalainen Veikko Pauniaho palkittiin Venemessuilla Vene-lehden ensimmäistä kertaa myöntämällä Hyvä homma – Tummen upp -veneilypalkinnolla. Hyvä homma -palkinto jaetaan jatkossa vuosittain ja sillä annetaan tunnustusta henkilölle, joka on toiminut poikkeuksellisen uutterasti kanssaveneilijöidensä hyväksi.

Messujen Moottorivene 2011 -tunnustuksen sai Greenline 33 Hybrid. Messujen Purjevene 2011 on Sun Sun Odyssey 409. Messujen Moottori- ja Purjevene -tunnustuksilla halutaan viedä venealaa eteenpäin ja antaa venealan toimijoille tunnustusta onnistuneesta tuotekehityksestä.

Veneilytoimittajat ry – Båtjournalisterna rf:n myöntämä Vuoden Veneilyteko 2010 -palkinto myönnettiin Suomen Veneilyliiton puheenjohtajalle Seppo Seljavaaralle. Palkinnolla Veneilytoimittajat haluavat kiittää Seljavaaraa hänen monivuotisesta työstään Suomen Purjehtijaliiton ja Suomen Veneilyliiton yhdistämiseksi.

Lisätietoja Helsingin Venemessuista:
Suomen Messut, tiedottaja Heini Nurmi
puh. (09) 150 9380, heini.nurmi@finnexpo.fi

Lisätietoja venealasta:
Venealan Keskusliitto Finnboat ry, toimitusjohtaja Jouko Huju
puh. (09) 6962 1610, jouko@finnboat.fi

Svenska